Apple A8 si Apple A7 – comparatia chip-urilor pentru recentele iDevice-uri

  In iPhone 6 si iPhone 6 Plus compania Apple a implementat un chip A8 care contine principalele componente in baza carora functioneaza terminalele, iPhone 5S, iPad Air si iPad Mini cu Ecran Retina functionand cu ajutorul unui chip A7. Dupa dezasamblarea iPhone 6 si iPhone 6 Plus, cei de la Chipworks au reusit sa scaneze noul chip conceput de catre compania Apple si sa identifice procesorul, RAM-ul, placa grafica si nu numai.

  Chip-ul A8 din iPhone 6 si iPhone 6 Plus este cu 15% mai mic decat chip-ul A7, include 2 miliarde de tranzistori, si o multitudine de surprize interesante. In chip regasim acelasi 1 GB RAM, insa Apple a implementat 4 MB L3 cache pentru nucleele procesorului, acesta fiind impartit pe fiecare nucleu in parte, a asezat o placa grafica PowerVR GX6450 GPU, co-procesorul de miscare M8, chip-urile enclava pentru Touch ID si Apple Pay, dar nu doar atat.

  Acest chip A8 este produs folosind un proces de fabricatie de 20nm, compania taiwaneza TSMC fiind cea care il asambleaza, asta in ciuda faptului ca s-a zvonit ca Samsung ar produce 40% dintre unitati. Alte detalii despre harware-ul celor doua noi iPhone-uri puteti citi aici.