Prima Pagina Apple iPhone 6 si iPhone 6 Plus Focus Pixels este deja folosit de...

iPhone 6 si iPhone 6 Plus Focus Pixels este deja folosit de Samsung Galaxy S5

  Focus Pixels este o tehnologie implementata de catre compania Apple in camera iPhone 6 si iPhone 6 Plus, ea permitand focalizarea automata continua in timpul inregistrarii clipurilor video, dar si o focalizare mai rapida pentru inregistrarea pozelor. Tehnologia nu a fost vreodata prezentata ca fiind noua de catre compania Apple si in realitate ea nici nu este, Samsung prezentand-o pentru prima oara in luna februarie a acestui an.

iPhone now includes continuous autofocus in video — an advanced optical feature that uses new Focus Pixels to ensure that your shot stays sharp while you’re filming, even if you or your subjects are on the move. And faster autofocus means you experience fewer inadvertent focus changes, dramatically improving the quality of your video.

  Intr-un articol complex, un website american explica functionalitatea din spatele acestei tehnologii, insa sustine si ca Samsung a lansa tehnologia cu jumatate de an in urma. Apple nu a fost prima companie pe piata cu aceasta tehnologie, insa a reusit sa implementeze mai eficient senzorul BSI care permite focalizarea rapida si mai buna, asa ca Apple nu a reinventat apa cu aceasta functie, ci doar a imbunatatit ceva existent pe piata.

  Pentru detalii suplimentare despre modul in care functioneaza noul sistem, va recomand sa cititi acest articol.

 • bluke424

  Focus Pixels este de fapt auto focalizare cu detecție de fază, tehnologie care se găsește de peste un deceniu în DSLR-uri. nu numai Samsung a implementat-o inainte, ci și LG în G3. și cine a zis că Apple a implementat-o mai bine? e aceeași implementare ca la aparatele mirrorless, Apple, Samsung sau LG n-au făcut nimic în plus. pe lângă asta, toată lumea folosește senzori BSI CMOS.
  ce trebuie să înțelegeți din această explicație este că Apple n-a făcut nimic revoluționar și cu siguranță n-a făcut-o mai bine decât alții, doar a prezentat o tehnologie deja existentă mai pe înțelesul tuturor.

 • Pingback: Apple A8 si Apple A7 - comparatia chip-urilor pentru recentele iDevice-uri | iDevice.ro()

 • @bluke424: Citeste la ce au explicat baietii aia acolo, e vorba de dimensiunea chip-urilor, software, bla bla.

 • Pingback: Tim Cook si alti vicepresedinti au vandut actiuni inaintea lansarii iPhone 6 si iPhone 6 Plus | iDevice.ro()

 • bluke424

  @zaone, am citit și repet, este aceeași implementare, nici nu putea fi implementată diferit, și cu siguranță noile iPhone-uri nu sunt nici mai rapide și nici mai eficiente decât concurența.

 • Radu

  Bai eu admir Apple ca a stiut sa-si faca clientii fani. Orice firma ar trebuie sa faca asta, dar nu toti pot. Cand ai fani in loc de clienti poti face ce doresti. Bravo lor.
  Legat de focus pixel, de ce Nikon sau Canon nu au explicat asta ca sa vanda mai bine? La anul vine Apple si zice ca a adus VR1 (vibration reduction version 1, de la Nikon) pe iPhone si toti cad pe spate. Doar ca o sa-i spuna iVR-One.

 • real

  @radu
  Nikon si canon nu au nevoie de marketing pompos

 • Pingback: iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost lansate in 22 de tari de pe glob! | iDevice.ro()