iPhone 6 si iPhone 6 Plus Focus Pixels este deja folosit de Samsung Galaxy S5

  Focus Pixels este o tehnologie implementata de catre compania Apple in camera iPhone 6 si iPhone 6 Plus, ea permitand focalizarea automata continua in timpul inregistrarii clipurilor video, dar si o focalizare mai rapida pentru inregistrarea pozelor. Tehnologia nu a fost vreodata prezentata ca fiind noua de catre compania Apple si in realitate ea nici nu este, Samsung prezentand-o pentru prima oara in luna februarie a acestui an.

iPhone now includes continuous autofocus in video — an advanced optical feature that uses new Focus Pixels to ensure that your shot stays sharp while you’re filming, even if you or your subjects are on the move. And faster autofocus means you experience fewer inadvertent focus changes, dramatically improving the quality of your video.

  Intr-un articol complex, un website american explica functionalitatea din spatele acestei tehnologii, insa sustine si ca Samsung a lansa tehnologia cu jumatate de an in urma. Apple nu a fost prima companie pe piata cu aceasta tehnologie, insa a reusit sa implementeze mai eficient senzorul BSI care permite focalizarea rapida si mai buna, asa ca Apple nu a reinventat apa cu aceasta functie, ci doar a imbunatatit ceva existent pe piata.

  Pentru detalii suplimentare despre modul in care functioneaza noul sistem, va recomand sa cititi acest articol.