iMac Retina cu ecran 5K se afla in stadiul final de dezvoltare

  De luni de zile se zvoneste ca Apple ar urma sa lanseze un iMac echipat cu Retina Display, iar informatii recent aparute sugereaza faptul ca produsul se afla in stadiul final de dezvoltare si va fi lansat pe piata in cursul lunii urmatoare. Noul iMac Retina ar urma sa contina un ecran 5K de 27 inch a carui rezolutie ar fi de 5120 x 2880 pixeli, dubla fata de cea oferita de catre actualele ecrane de 27 de inch implementate de catre compania americana in iMac.

A source familiar with Apple’s plans tells me that Apple is indeed planning to launch a Retina iMac at their next press event, however the 27″ Model will be the only model that gets this feature. The source says the new 27″ iMac will use a 5120 x 2880 panel as leaked in the OSX Yosemite code a few months ago. This resolution is double the current resolution of the 27″ iMac which is 2560×1440.

  iMac Retina cu ecran de 27 de inch ar putea include procesoare Intel Haswell i7-4790K cu viteze maxime de pana la 4 GHz, Apple urmand a face trecerea si la placi grafice furnizate de catre cei de la AMD. Partea proasta a acestei vesti este ca doar iMac-urile cu ecrane de 27 de inch vor beneficia de trecerea la Retina Display-urile 5K, modelele cu ecrane de 21.5 inch urmand a pastra actualele ecrane si actuala rezolutie 1080p.

  Daca iMac Retina va fi lansat saptamana viitoare impreuna cu Mac Mini 2014 si OS X Yosemite ramane de vazut, insa nu ar fi greu de crezut ca Apple ar putea face acest lucru.