Tabletele au pierdut din popularitate in favoarea smartphone-urilor cu ecrane supradimensionate

  In 2010 Apple a facut tabletele cool prin lansarea iPad, insa 4 ani mai tarziu iPhone 6 si iPhone 6 Plus o vor da uitarii, iar asta ne sugereaza si un trend privind vanzarile de tablete comparativ cu vanzarile de smartphone-uri. In tabelul de mai sus aveti o comparatie privind vanzarile de smartphone-uri normale, cele de smartphone-uri cu ecrane supradimensionate si cele cu tabletele, cresterea cea mai mare fiind atribuita celui de-al doilea tip de smartphone-uri.

In ultimul an vanzarile de tablete au inregistrat o crestere modica si acest lucru s-a observat inclusiv in incasarile companiei Apple, vanzarile de tablete iPad scazand in Q2 2014 fata de aceeasi perioada a anului trecut. Realitatea este ca tabletele nu mai prezinta chiar atat de mult interes pentru consumatori, cel putin in comparatie cu anul 2012, smartphone-urile precum iPhone 6 si iPhone 6 Plus devenind mult mai atractive multumita ecranelor mai mari.

Piata ne spune ca viitorul este al smartphone-urilor cu ecrane mari, iar Apple a intrat in ea exact in momentul potrivit.