Nexus 9 – specificatii, pret, imagini, lansare

  Nexus 9, sau HTC Nexus 9, este tableta care acompaniaza noul Nexus 6 pe piata in cursul acestei zile, Google anuntand lansarea tabletei cu doar cateva minute in urma pentru lumea intreaga. Nexus 9 este o tableta cu ecran de 8.9 inch care va rula noul Android 5.0, sau Android Lolipop, lansat de catre cei de la Google special pentru cele doua noi terminale ale sale, acesta aducand o multitudine de beneficii atat pe partea de functionalitate, cat si pe partea de performante.

Nexus 9 – SPECIFICATII, IMAGINI, PRET, LANSARE

 

  Nexus 9 are un ecran de 8.9 inch cu rezolutie QVGA de 2048×1536 pixeli(identica cu ce a iPad-urilor) si screen ratio 4:3, un chip Nvidia Tegra K1 cu procesor de 64 de biti, 2 GB RAM si o autonomie a bateriei de aproximativ 9 ore. Practic cei de la Google intra pe piata cu un produs care ar trebui sa fie mai puternic decat cele ale companiei Apple, iar utilizarea arhitecturii de 64 de biti reprezinta un mare pas inainte facut de catre Google, altii urmandu-i in curand.

  In ceea ce priveste pretul Nexus 9, v-am spus deja astazi ca tableta va fi vanduta in Europa la un pret minim de 399€ pentru cel mai ieftin model, acesta crescand pana la 569€ pentur modelul de top, preturile din SUA fiind identice, dar in dolari. Cei de la Google vor initia o sesiune de precomenzi pentru Nexus 9 in data de 17 octombrie, tableta urmand a fi lansata oficial in magazine incepand cu data de 3 noiembrie, la o saptamana dupa iPad Air 2.

  Nexus 9 vine cu doar o zi inainte ca Apple sa prezinte iPad Air 2 lumii intregi, asa ca va fi interesant de vazut cum se vor compara cele doua tablete din toate punctele de vedere.