Nexus 6 – specificatii, pret, imagini, lansare (Video)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wk-PY2dBKaA&w=400&h=300]

  Nexus 6, sau Motorola Nexus 6, este primul smartphone dezvoltat de catre compania Motorola pentru Google si cel mai recent terminal din seria Nexus, el fiind lansat oficial astazi de catre cei de la Google. Nexus 6 ruleaza in baza noului Android Lolipop, adica Android 5.0, si are un design similar cu cel al multor smartphone-uri produse de catre compania Motorola, dar acest lucru este perfect normal avand in vedere ca Google o detine de cativa ani de zile.

Nexus 6 – SPECIFICATII, IMAGINI, PRET, LANSARE

 

  Nexus 6 are un ecran de 5.92 inch cu rezolutie QHD de 1440 x 2560 pixeli, chip Snapdragon 805 cu procesor quad-core de 2.7 Ghz, placa grafica Adreno 420, 3 GB RAM, camera de 13 megapixeli cu dual-flash LED si o baterie de 3220 mAh. Dupa cum va spuneam si mai sus, terminalul functioneaza in baza Android 5.0 Lolipop care va fi lansat oficial astazi pentru toti producatorii de terminale Android.

  Din pacate cei de la Google nu au anuntat si preturile oficiale pentru terminalele Nexus 6, insa v-am spus astazi ca ele incep de la 569€ in Europa pentru cea mai ieftina versiune, deci in Romania ar trebui sa le puteti cumpara pe la aproximativ 3000 LEI. Google va initia o sesiune de precomenzi pentru Nexus 6 in 29 octombrie, lansarea oficiala a noului smartphone urmand a avea loc in luna noiembrie, la o data care urmeaza sa fie anuntata.

  Nexus 6 este in momentul de fata un competitor principal pentru iPhone 6 Plus, insa ramane de vazut daca il va depasi in vanzari.