Tutorial: Activare Handoff între iPhone, iPad și Mac

  Handoff este un sistem implementat de către compania Apple pentru OS X Yosemite, el permițând continuarea pe un Mac a unui task început pe un iPhone, iPad sau iPod Touch, dar si viceversa. Sistemul funcționează prin intermediul Bluetooth și permite detectarea automată a iDevice/Mac-urilor în momentul în care se află unul în preajma celuilalt pentru a permite interconectarea între ele si transferul de date prin Handoff între terminale pentru a continua task-urile.

  OS X Yosemite Handoff funcționeaza doar între Mac-urile si iDevice-urile care au Bluetooth 4.0 implementat de către compania Apple, iar ieri v-am prezentat toate Mac-urile compatibile. În cazul iDevice-urilor este necesar ca iOS 8 să fie instalat in terminalele noastre pentru ca funcția să fie activă, așa că dacă aveți o versiune veche a sistemului de operare nu o veți putea activa.

Tutorial: Activare Handoff între iPhone, iPad și Mac

  1. În Mac accesați About this Mac > Overview > System Report > Bluetooth, apoi uitați-vă la intrarea LMP Version unde trebuie să fie indicată versiunea 0x6 pentru ca sistemul să poată funcționa.
  2. Accesați System Preferences pe Mac si activați funcția Bluetooth, apoi mergeți în meniul Settings > General și bifați Allow Handoff between this Mac and your iCloud Devices.
  3. Acum în iPhone, iPad sau iPod Touch navigați către Settings > Bluetooth, Configurări > Bluetooth, si activați conectivitatea Bluetooth pentru terminalele voastre. Acum activați conectivitatea Wi-Fi din Settings > Wi-Fi, Configurări > Wi-Fi.
  4. Navigați către Settings > General > Handoff & Suggested Apps, sau Configurări > Handoff și Aplicații Sugerate, apoi activati Handoff  Apps/App Store, Handoff si Aplicații/App Store.

Handoff utilizare aplicatii OS X Yosemite si iOS 8

  Ați făcut toate setările, iar acum dacă doriți să folosiți sistemul va trebui să interacționati cu terminalele voastre, sau cu Mac-urile pentru a face transferul de date între ele. Pentru a transfera Handoff dintr-un iPhone, iPad sau iPod Touch pe Mac, va trebui să vă apropiați cu un asemenea terminal de un Mac, iar în momentul in care Mac-ul va detecta că voi lucrați într-o aplicatie cu Handoff implementat va afișa în dock o alertă în dreptul iconiței, simpla accesare a sa permitându-vă să continuați să lucrați pe Mac.

  Pentru a transfera Handoff din Mac pe iPhone, iPad sau iPod Touch, va trebui sa apropiați unul dintre terminale de un Mac, iar în Lockscreen-ul iOS 8 veti vedea o iconiță a aplicației care este utilizată și compatibilă cu Handoff. Făcând un simplu swipe în sus peste acea iconiță veți putea continua să lucrați in versiunea pentru iOS, preluând munca din punctul în care v-ați oprit pe Mac.

Aplicații compatibile cu Handoff

  În momentul de față doar aplicațiile Mail, Safari, Pages, Numbers, Keynote, Notes și Calendar sunt compatibile cu Handoff în OS X Yosemite si iOS 8.

Mac-uri compatibile cu Handoff

  • MacBook Air (2012 or newer)
  • MacBook Pro (2012 or newer)
  • iMac (2012 or newer)
  • Mac mini (2012 or newer)
  • Mac Pro (Late 2013)