OS X Yosemite nu respectă intimitatea utilizatorilor ți începutul unui nou scandal pentru Apple

  Pentru OS X Yosemite compania Apple a implementat o multitudine de funcții interesante pentru Mac-uri și iDevice-uri, una dintre ele fiind numită Handoff, ea permițând interconectarea produselor Apple pentru a permite continuarea unui task. Deși acest sistem a fost lăudat de către mulți, din păcate el are o funcție ce sincronizează automat documentele utilizatorilor cu iCloud în momentul în care aceștia le închid fără a le salva în propriile Mac-uri.

  OS X-ul salvează documentele în acest mod pe mediile de stocare ale Mac-urilor în mod normal pentru a împiedica ștergerea datelor, dar salvarea în iCloud a fost introdusă abia anul acesta și nu a fost menționată de către compania Apple. Chiar dacă salvarea automată a documentelor în mediile de stocare la închidere este o idee grozavă, încărcarea lor în iCloud fără ca utilizatorii să știe este o încălcare a dreptului la intimitate, iar asta pentru că Apple nu ne atenționează în legătură cu acest lucru.

  Profesorul unei prestigioase universități americane a criticat noul sistem de salvare a documentelor folosit de către Apple și asta pe bună dreptate, dar partea bună este că îl puteți bloca oricând. Pentru a împiedica activarea automată a acestui sistem trebuie doar să accesați System Preferences >iCloud > Documents & Data și să dezactivați salvarea în iCloud a documentelor, sau să folosiți funcția de salvare din aplicație, ea stocând documentele local.