iOS 8.1 și Apple Pay in România

  Lansarea iOS 8.1 a adus Apple Pay pentru iPhone 6 și iPhone 6 Plus, posesorii acestor terminale putând efectua începând de astăzi plați mobile însă numai in SUA, cel puțin deocamdată. Pentru a adăuga o carte de credit sistemului Apple Pay un utilizator va trebui să acceseze meniul Settings Passbook & Apple Pay, să apese butonul Add Credit or Debit Card și mai poi să introducă datele propriului card, sau să îl scaneze folosind camera terminalului propriu.

  iOS 8.1 Apple Pay poate recunoaște datele unui card românesc, însă din păcate când veți încerca să îl atașați sistemului veți primi mesajul de eroare prezent în imaginea de mai sus. Practic băncile din România nu au încheiate acorduri cu Apple pentru autorizarea de plăți mobile prin intermediul acestui nou sistem, așa că nu veți putea atașa vreun card pentru el în viitorul apropiat, până când Apple va aduce sistemul și în România, adica peste vreo câteva decenii.

19 COMENTARII

  1. O sa va apara daca la Settings/General/Language & Region aveti setat United States. Inchideti aplicatia Settings din multitasking, iar la redeschidere o sa va apara si meniul respectiv. Oricum e total inutil pt ca nu poti sa faci nimic acolo

  2. Sistemul de plati in acest mod o sa intre in Romania in deceniul acesta, mai repede decat crezi, pentru ca bancile sunt direct interesate ca posesorii sa foloseasca cardurile, in orice forma digitizata, fiind mai ieftin si mai securizat.