Apple pregateste expansiunea Apple Pay

Apple Pay plata iPhone Touch ID

Apple Pay este primul sistem de plati mobile lansat de catre compania Apple pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus, el fiind mai apoi extins la Apple Watch, insa din pacate SUA este singura tara in care el are suportul bancilor pentru utilizarea in magazinele partenre Apple. Avand in vedere popularitatea sa in SUA, compania Apple se afla in momentul de fata in discutii avansate ce au in vederea lansarea Apple Pay in Canada in luna noiembrie a acestui an, sase dintre cele mai mari banci din tara negociind in momentul de fata cu americanii metodele de implementare.

Apple is in talks with six Canadian banks for mobile payment service’s first venture outside the U.S. Apple Inc. is planning to launch its mobile payments service in Canada this fall, marking the start of its international expansion of Apple Pay, according to people familiar with the matter. The company is in negotiations with Canada’s six biggest banks about a potential November launch of the service which would enable mobile payments for both credit and debit cards using iPhones and the forthcoming Apple Watch.

Desi Apple Pay a fost “imbratisat” de catre americani, bancile canadiene nu sunt deocamdata de acord cu comisioanele cerute de catre compania Apple in vederea lansarii sistemului, dar si despre securitatea datelor clientilor care efectueaza plati prin acest sistem. In aceasta idee, bancile canadiene ii cer companiei Apple sa le permita sa implementeze propriile masuri de securitate pentru platile mobile, adica un sistem secundar de autentificare bazat pe PIN-uri, logare intr-o aplicatie sau un cod trimis prin SMS pentru autorizarea platii.

Canadian banks want Apple Pay to work in a way that requires a “secondary authentication” to verify customer information before cards can be used with the phones. That means that a consumer could be required to enter a PIN, log-on to a mobile banking app or use a one-time passcode sent via text message before cards can be used on Apple Pay, those people said.

Avand in vedere ca Apple a gandit Apple Pay ca un sistem menit sa functioneze cat se poate de simplu pentru utilizatorii sai, implementarea unor asemenea sisteme de securitate ar face ideea Apple complet inutila, asa ca ramane de vazut ce va fi acceptat si ce nu. Separat de Canada, compania Apple incearca sa aduca Apple Pay in China, Taiwan, Marea Britanie, Franta sau germania, insa ramane de vazut cant va fi posibil acest lucru, asta desi americanii pot folosi sistemul in toate aceste tari si chiar in Romania, daca au un card bancar emis in SUA.

1 COMENTARIU

  1. […] Apple Pay este primul sistem de plati mobile lansat de catre compania Apple si fie ca va vine sa credeti sau nu, la doar cateva luni dupa lansarea sa oficiala cu disponibilitate numai in SUA si numai pentru doua modele de smartphone-uri, sistemul a castigat prima batalie importanta cu PayPal, generand mai multe tranzactii mobile decat celebrul serviciu de plati sau transferuri de bani. […]