Apple încă intenționează să implementeze sticla de safir în viitoarele iPhone și iPad

  Apple nu a reușit să protejeze ecranul iPhone 6 și iPhone 6 Plus cu sticlă de safir, dar asta nu oprește compania americană din cursa sa de a folosi acest tip de material pentru a proteja ecranele viitoarelor sale iDevice-uri. Pentru că parteneriatul său cu cei de la GT Advanced s-a încheiat dupa ce compania a intrat în insolvență deoarece nu și-a putut îndeplini obligațiile față de Apple și nu a primit finanțarea pe care se baza, compania americana contiună totuși să-și evalueze opțiunile privind implementarea sticlei de safir în viitoare produse.

Apple put a lot of effort into an ambitious new sapphire manufacturing process with GTAT which is not ready for production. We’re going to continue evaluating GTAT’s progress on larger sapphire boule development, as well as consider other options for the facility. We remain committed to the city and we’re going to work with Mesa and Maricopa County to help the GT Advanced employees who will be impacted by this find new jobs.

  Printr-o scurtă declarație de presă furnizată în cursul acestei seri către publicația americană recode.net, compania Apple a afirmat că va continua să monitorizeze GT Advanced deoarece fosta sa parteneră are un proces de producție extrem de promițător. În aceeași idee, Apple va continua să dezvolte procese de fabricare a sticlei de safir în fabrica sa din Arizona și probabil va căuta alți parteneri pentru a produce acest material, așa că viitorul se anunță a fi extrem de interesant.