Prima Pagina Apple Operatorii de telefonie mobilă din Europa resping Apple SIM și ideea unei...

Operatorii de telefonie mobilă din Europa resping Apple SIM și ideea unei cartele SIM universale


Apple SIM este o cartela SIM universală produsă de către compania Apple în ideea de le oferi utilizatorilor posibilitatea de a alege între ofertele câtorva operatori de telefonie mobilă pentru a avea o conexiune de internet disponibilă pentru propriile terminale. Din păcate ideea celor de la Apple nu a fost îmbrățișată de către toți operatorii de telefonie mobilă, doar trei din SUA și unul din Europa aderând la sistem, unul din SUA blocând cartela în rețeaua sa în momentul alegerii unei oferte proprii.

In Europe, where consumers can order the new iPad Air 2 and iPad Mini 3 from Apple’s online stores, only one carrier—EE—has signed up to offer its services to Apple’s universal SIM. That’s one operator out of dozens of carriers. In the U.K, Vodafone, the world’s second-largest wireless group after China Mobile, says it will be selling the iPad Air 2 with its own SIM cards and data plans.

  În Europa doar rețeaua britanică EE, o colaborare dintre Orange si T-Mobile, a adoptat noul Apple SIM, însă companiile lor mamă refuză să extindă această implementare și în restul Europei, sau în restul globului. Separat de Orange și Deutsche Telekom, nici grupurile Vodafone, Telefonica sau 3 nu sunt interesate să folosească noul tip de SIM, unii operatori punând în față posibile probleme de securitate, în timp ce alții văd cartela ca o extensie a propriei rețele de telefonie mobilă.

  Realitatea este că o cartelă SIM fizica ține un utilizator legat de o rețea și face schimbarea dificilă, în timp ce un SIM universal permite schimbarea ofertelor după bunul plac al utilizatorului, iar acest lucru nu este pe placul operatorilor. În această idee, Apple SIM are o opoziție extrem de puternică în față, însă dacă utilizatorii vor cere asemenea produse și vor pune presiune pe companii, ele nu vor avea de ales decât să le implementeze.

 • doe

  Apple a foarte libertina cu produsle altora – SIM-uri universal, TV content etc. Dar cand vine vorba de produsle sale , iOS, OSX, iCloud , iDevice-uri , e mai inchisa si blocata decat Fort Knox . Ce ar fi sa dea si ei posibilitatea sa instalezi ce vrei intr-un iPhone sau sa folosesti sistemele lor de operare pe alt hardware . cata ipocrizie !

 • Jack

  @doe – dar cine ia permis asta lui Apple?
  O companie ca sa faca vanzari uriase n-are nevoie de clienti inteligenti (e ea suficient pentru ambele parti), are nevoie de clienti multi si putin informati care pot fi usor stimulati emotional (daca intelegi ce vreau sa spun). De la un anumit nivel de performanta (pe toate planurile) in sus, asa cum a ajuns Apple, compania dicteaza ceea ce iti place si ceea ce trebuie sa iti placa si, mai mult, ceea ce ai nevoie.

 • moshu

  @doe – aceasta miscare a lor are la baza o idee mai veche a lor, de a transforma Apple in cel mai mare MVNO la nivel global, ceea ce dupa parerea mea nu inseamna nici pe departe “libertinaj” ba din contra, o sa platesti subscriptie direct la Apple, nu o sa te mai intereseze abonamentele existente pe piata, pentru ca serviciile vor fi oferite direct de Apple pe infrastructura operatorilor cu care ei vor incheia contracte. De ce crezi tu ca toti marii operatori nu sunt de acord cu asta, pentru ca o sa piarda din subscriberi…..

 • andi

  noul apple sim ….si va costa 50 $ ca e facut de apple cu meticulozitate dar nu poti salva nici un contact pe sim …

 • Pingback: Apple SIM - un vicepreședinte Apple ne spune când va ajunge în iPhone | iDevice.ro()