Prima Pagina Android iPhone 6 și iPhone 6 Plus contribuie la creșterea cotei de piață...

iPhone 6 și iPhone 6 Plus contribuie la creșterea cotei de piață a iOS în Europa

5

  iPhone 6 și iPhone 6 Plus au fost lansate luna trecută de către compania Apple, iar ele au avut un impact pozitiv asupra cotei de piață a companiei, ea înregistrând o creștere serioasă în Europa și alte piețe mari de pe glob. În Germania, Marea Britanie, Franța, Italia și Spania iOS-ul a avut o creștere totală a cotei de piață de 1.5%, cu doar 0.1% mai mare decăt cea înregistrată de către platforma Android, sistemul de operare al Apple având o cotă de piață totală de 15.4%.

  In SUA situația este cu totul alta, cota de piață a iOS scăzând cu 3.3% într-un an de zile, asta în timp ce Android-ul a câștigat 4.5 procente în aceeași perioadă de timp. Partea bună pentru Apple este că în Australia cota de piață a iOS a crescut cu 2.1 procente, însă partea cu adevărat proastă este în Japonia, țara iubitoare de produse Apple, acolo cota de piață a iOS-ului scăzând cu nu mai putin de 16%, probabil cea mai mare înregistrată până acum de Apple.

  Per total iOS-ul nu a avut o evolutie grozavă în ultimul an, vânzările accelerate de terminale Android contribuind la o creștere impresionantă a cotei de piață a sistemului de operare.