Rusia interzice prin lege iCloud, iPhone și iPad

  Deși rușii nu au primit chiar atât de bucuroși vestea că Tim Cook este homosexual, nu acest lucru i-a motivat să interzică prin lege iPhone, iPad și iPod Touch-urile, sistemul iCloud fiind vinovat pentru acest lucru. Conform unei legi care va intra în vigoare pe data de 1 ianuarie 2015, magazinele din Rusia nu au dreptul de a mai comercializa produse care au integrat sistemul iCloud și nu salvează local datele utilizatorilor, Mac-urile putând fi deasemenea incluse în această categorie.

  Rușii se tem din cauza faptului că iCloud stochează datele rușilor în servere aflate în SUA, sau alte țări europene, iar NSA și alte agenții americane ar putea accesa aceste date după bunul plac pentru a afla eventualele secrete ale cetățenilor. Legea se aplică inclusiv pentru rețelele de socializare, iar singura cale prin care Apple și-ar putea vinde în continuare produsele în Rusia din 2015 implică utilizarea unor servere locale pentru salvarea datelor, lucru puțin probabil de crezut că se va întâmpla.

  Practic rușii vor să aibă acces la datele cetățenilor și au găsit acum scuza perfectă pentru a obține acest lucru, așa că mulți ruși ar putea rămâne fără multe servicii Apple, deoarece e foarte probabil ca Rusia să interzică inclusiv accesul la iCloud prin furnizorii de internet locali.

12 COMENTARII

  1. Forte bine, asa se trebui sa fie peste tot, servere locale, mai bine guvernul meu care oricum e Naspa decât guvernul altei tari

  2. or sa ajunga in aceeasi situatie ca si chinezii : trafic ilegal de terminale iphone ascunse in carlinga tirurilor :)) singurii castigati vor fi vamesii rusi.

  3. Mie nu mi se pare deloc exagerat. Apreciez chiar că un președinte are puterea morală să facă așa ceva. Probabil Apple va ridica repede repejor un centru de servere în Rusia…nu-i mare lucru pentru ei. Problema ar putea fi cu autoritățile americane, daăc nu cu cele ruse, în această situație.

  4. sincer nu pot sa suport rusii dar trebuie sa recunosc faptul ca nu ii intereseaza de nimeni si nimic………..asta inseamna sa ai c…e si sa fii capabil sa spui NU indiferent de cine este in fata ta
    mi se pare mult mai corect ca datele sa fie stocate local si o sa vedeti ca apple o sa danseze dupa cum canta Rusia si or sa faca cumva ca datele lor sa fie stocate la ei :))))))))))

  5. La fel cum si americanii vor intezice comercializarea primului smartphone rusesc YotaPhone, de care evident ca n-a auzit aproape nimeni… Sau poate ca lui Vladimir Putin nu-i plac produsele apple si ramine in continuare un clasic cu ZTE MTS Glonass945 pe care-l are…