Rusia interzice prin lege iCloud, iPhone și iPad

12

  Deși rușii nu au primit chiar atât de bucuroși vestea că Tim Cook este homosexual, nu acest lucru i-a motivat să interzică prin lege iPhone, iPad și iPod Touch-urile, sistemul iCloud fiind vinovat pentru acest lucru. Conform unei legi care va intra în vigoare pe data de 1 ianuarie 2015, magazinele din Rusia nu au dreptul de a mai comercializa produse care au integrat sistemul iCloud și nu salvează local datele utilizatorilor, Mac-urile putând fi deasemenea incluse în această categorie.

  Rușii se tem din cauza faptului că iCloud stochează datele rușilor în servere aflate în SUA, sau alte țări europene, iar NSA și alte agenții americane ar putea accesa aceste date după bunul plac pentru a afla eventualele secrete ale cetățenilor. Legea se aplică inclusiv pentru rețelele de socializare, iar singura cale prin care Apple și-ar putea vinde în continuare produsele în Rusia din 2015 implică utilizarea unor servere locale pentru salvarea datelor, lucru puțin probabil de crezut că se va întâmpla.

  Practic rușii vor să aibă acces la datele cetățenilor și au găsit acum scuza perfectă pentru a obține acest lucru, așa că mulți ruși ar putea rămâne fără multe servicii Apple, deoarece e foarte probabil ca Rusia să interzică inclusiv accesul la iCloud prin furnizorii de internet locali.