Vodafone Call+ – Vodafone anunță lansarea VoLTE în România

  Vodafone Call+ este un nou serviciu ce urmează să fie lansat de către compania Vodafone în România, el oferind posibilitatea de a efectua apeluri VoLTE în țara noastră de pe smartphone-urile compatibile. Apelurile VoLTE, sau voice over LTE, ne vor permite să efectuăm apeluri telefonice folosind o rețea de date 4G, astfel că terminalele noastre nu vor mai face rollback pe o rețea 3G pentru a iniția sau accepta convorbirea, acest lucru îmbunătățind simțitor autonomia bateriei.

  VoLTE prin Vodafone Call+ ar trebui să crească cu până la 40% autonomia bateriei în timpul apelurilor voce 4G de date conform celor de la Vodafone, dar asta numai pe terminalele Samsung Galaxy Alpha, Huawei Ascend P7 și Sony Xperia Z2, iPhone 6 și iPhone 6 Plus având nevoie de un carrier update pentru a beneficia de acest sistem. Vodafone este primul operator de telefonie mobilă din România care anunță lansarea acestui serviciu și primul din grupul Vodafone, așa că vorbim despre o premieră pentru ei.

  Vodafone Call+ pentru VoLTE va fi, din păcate, disponibil abia din ianuarie în România și cel mai probabil va putea fi utilizat gratuit, așa cum se întâmplă în cazul altor operatori de telefonie mobilă.

Vodafone lanseaza tehnologia VoLTE si demonstreaza optiuni avansate de apelare, prin Call+

  • VoLTE este o inovatie de retea ce redefineste serviciile de voce, sub umbrela Supernet™
  • Call+ asigura mai multa interactivitate, productivitate si personalitate apelurilor de voce, prin intermediul tehnologiei VoLTE
  • Vodafone este primul operator din Romania si printre primii operatori din Europa care lanseaza tehnologia VoLTE si testeaza serviciile Call+

Bucuresti, 5 noiembrie 2014 – De astazi, Vodafone Romania lanseaza VoLTE, o inovatie in domeniul apelurilor de voce, furnizata prin dezvoltari importante ale retelei. De asemenea, Vodafone testeaza si Call+, un serviciu revolutionar, ce ofera mai multa interactiune, productivitate si personalitate apelurilor de voce. Vodafone este primul operator din Romania si printre primii operatori din Europa care lanseaza tehnologia VoLTE si demonstreaza capabilitatile Call+.

“Promisiunea noastra ce porneste de la Supernet™ se extinde de acum cu un nou element, VoLTE, ce redefineste modul in care utilizatorii nostri experimenteaza apelurile. Dezvoltarile noastre tehnologice ne permit sa inovam in continuare in domeniul serviciilor de voce si sa evoluam de la apelurile traditionale la vocea HD si acum, prin intermediul VoLTE, la revolutionarul Call+. Noul serviciu le permite utilizatorilor sa comute fara intreruperi intre apelurile de voce si video in cadrul aceleiasi conversatii si sa partajeze fisiere multimedia, pentru o experienta mai interactive, productiva si personala. Din nou, transformam smartphone-urile utilizatorilor nostri in terminale si mai inteligente”, a declarat Ravinder Takkar, President & CEO, Vodafone Romania.

VoLTE foloseste retelele de date 4G pentru a transmite traficul de voce, spre deosebire de retelele traditionale celulare, care au canale diferite pentru serviciile de voce si cele de date. Call+ este un serviciu Vodafone bazat pe tehnologia VoLTE, ce permite apelantului sa adauge mai multa informatie pe ecranul persoanei apelate, cum ar fi prioritatea apelului, subiectul discutiei si o imagine. Cand apelul este in curs, interlocutorii pot partaja continut multimedia, ce va fi afisat pe ambele display-uri ale celor doua terminale, precum si sa treaca fara intreruperi din apel de voce in convorbire video si inapoi.

Terminalele compatibile Call+ din portofoliul Vodafone Romania sunt Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 si Huawei Ascent P7. Lista terminalelor compatibile evolueaza in permanenta.   

imagini via.