Microsoft Word, Excel și PowerPoint pentru iPhone au fost lansate de Microsoft

  La aproximativ 8 luni de zile distanță de lansarea suitei Microsoft Office pentru iPad, astăzi compania Microsoft a lansat aplicațiile Word, Excel și PowerPoint într-un format compatibil cu terminalele iPhone. Microsoft Office pentru iPhone este disponibil gratuit pentru toti utilizatorii interesați, cele trei aplicații sunt practic versiuni micșorate ale aplicațiilor disponibile pentru tabletele iPad, ele având aceleași funcții, dar fiind mai ușor de utilizat folosind comenzi tactile.

  Suita Microsoft Office pentru iPad a fost descărcată de peste 40 de milioane de ori din App Store de către utilizatori, astfel că Microsoft are așteptări foarte mari de la aplicațiile dedicate terminalelor iPhone. Word, Excel și PowerPoint pentru iPhone vor permite vizualizarea, editarea, crearea și printarea de documente, dar majoritatea funcțiilor de editare vor necesita achiziționarea unui abonament Office 365, aceasta fiind principala problemă a vecilor aplicații.

  Noile titluri sunt compatibile cu iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6 și iPhone 6 Plus, sunt compatibile cu ecranele ultimelor două terminale, dar nu și cu iPhone 4S care se pare că a fost dat uitării. Microsoft Word, Excel și PowerPoint pentru iPhone vor fi disponibile în cursul acestei zile în App Store.