Alegeri prezidențiale 2014 : votează, raportează toate neregulile din secțiile de vot, afla locațiile secțiilor de vot și declarația pe proprie răspundere

  Săptămâna trecută v-am vorbit despre o aplicație specială pentru alegeri prezidențiale 2014 numită OpenVote, ea permițând oricărui român să semnaleze rapid neregulile existente în secțiile de votare, fie că ele se află pe teritoriul României, fie că ele se află în străinătate. Aplicația este concepută pentru a afișa datele în timp real pe un website dedicat la care au acces instituțiile mediatice și societate civilă, însă desigur că nimic nu generează mai multă atenție decăt raportarea problemelor pe rețelele de socializare Facebook sau Twitter, așa că alegeți metoda care va aduce mesajul mai rapid în atenția prietenilor voștri.

  Alegeri prezidențiale 2014 au motivat mii de români din străinătate să aștepte la cozi lungi în fața ambasadelor sau centrelor consulare pentru a fi siguri că vor reuși să își exercite dreptul fundamental garantat de constituție, așa că vă recomand să faceți efortul de amerge la vot indiferent unde vă aflați. Ziua de astăzi va fi punctul de pornire al unei schimbări importante, indiferent care ar fi ea, după 10 ani și este extrem de important să vă mergeți la vot pentru a garanta României un viitor mai bun cu un viitor președinte care să fie ales în urma unei reprezentări cât mai bune din partea românilor!

  Acum și căteva sfaturi pentru vot: trebuie să plasați ștampila în interiorul pătratului cu numele unui candidat, trebuie să așteptați căteva secunde pentru ca acea cerneală de pe ștampilă să se usuce înainte de a închide buletinul și înainte să îl băgați în urnă trebuie să verificați dacă pe spate are ștampila de control. În această pagină găsiți locațiile secțiilor de votare de pe întregul glob, iar în această pagină aveți declarația pe proprie răspundere care trebuie semnată în străinătate înainte de a merge la o secție de vot. Trebuie să aveți foarte mare grijă la aceste lucruri, altfel votul vostru va fi anulat.

  Partajați această pagină și prietenilor voștri pentru a îi atenționa cum să voteze corect și nu uitați că pe iDevice.ro puteți urmări rezultatele alegerilor prezidențiale 2014 de pe smartphone, tabletă sau PC în pagina TV LIVE.