iPhone 6 si iPhone 6 Plus – disponibilitatea in magazine la 2 luni dupa lansare

iPhone 6 si iPhone 6 Plus

  iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost lansate de catre compania Apple cu aproximativ doua luni de zile in urma si in prima zi de disponibilitate zeci de mii de oameni au fost prezenti in fata magazinelor din 9 tari de pe glob pentru a le cumpara. Vanzand 10 milioane de unitati in doar 3 zile, compania Apple a avut o foarte mare problema in a acoperi cererea de pe pietele internationale, acest lucru fiind partial rezolvat prin cresterea productiei in fabricile partenerilor. In ciuda acestei masuri luate cu aproximativ o luna de zile in urma, in momentul de fata Apple inca nu poate vinde oricui modelul de iPhone 6 sau iPhone 6 Plus.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus inca sunt greu de gasit in unele magazine

  Conform unor analisti americani care au analizat disponibilitatea iPhone 6 si iPhone 6 Plus in magazinele din SUA, compania Apple are in momentul de fata stocuri care acopera aproximativ 60% din toate configuratiile celor doua terminale. Practic daca un client intra intr-un anumit magazin cautand o versiune de 128 GB a unui dintre cele doua terminale, are sanse extrem de mici sa o si gaseasca, iar asta din cauza cererii foarte mari. Din pacate Apple nu pune foarte mare accent pe anumite culori si anumite configuratii de spatiu de stocare, astfel ca ele sunt in general greu de gasit.

  In Romania lucrurile nu sunt cu mult diferite, astfel ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt in general disponibile in versiunile space grey si argintii de 16/64 GB spatiu de stocare, in timp ce modelele de 128 GB sunt greu de cumparat. Situatia nu pare sa se schimbe in viitorul apropiat, in ciuda faptului ca inclusiv operatorii de telefonie mobila au cerut stocuri suplimentare chiar si pentru modelele cu mult spatiu de stocare inclus, Apple nereusind sa acopere cererea de pe piata, desi partenerii sai produc peste 500.000 de unitati zilnic in China.