Samsung investeste cei mai multi bani in cercetare si dezvoltare

Samsung este singura companie pentru care s-a dovedit in justitie ca a copiat design-urile unei alte companii atunci cand si-a dezvoltat propriile terminale mobile, furand deci proprietatea intelectuala a Apple.

investitii

In mod paradoxal Samsung este si una dintre companiile care investeste sume enorme de bani in cercetare si dezvoltare anual, in 2014 plasandu-se pe pozitia a doua in topul global al companiilor ce investesc in acest domeniu. Samsung a fost devansata doar de catre Volkswagen in ceea ce priveste investitiile in cercetare si dezvoltare, iar in top regasim din domeniul tehnologic Intel, Microsoft, Google, Amazon, IBM si Cisco, Microsoft sau Apple nefiind de gasit.

In domeniul tehnologic Samsung se plaseaza pe prima pozitie in topul celor mai mari investitori in cercetare si dezvoltare, iar acum revin la primul paragraf al acestui articol, paradoxul cu practicile coreenilor fiind greu de evitat. Este aproape imposibil de inteles cum o companie care fura proprietate intelectuala investeste atat de multi bani  in cercetare si dezvoltare, dar totusi nu reuseste sa obtina design-uri proprii pentru produse si urmeaza anual pasii facut de catre Apple.

Din pacate pentru Samsung, o buna parte dintre sumele investite in cercetare si dezvoltare ar fi mai bine cheltuite pentru promovarea produselor actuale, sau angajarea unor oameni cu adevarat talentati. Desigur ca cea mai mare parte a sumelor cheltuite anual de catre Samsung in acest segment sunt dedicate diviziilor care produc o multitudine de alte tehnologii, insa divizia mobila are cu siguranta parte de un buget generos.