Bluetooth 4.2 securizeaza terminalele si creste vitezele de transfer

Bluetooth 4.2 a fost anuntat in cursul aceste zile de catre Bluetooth Special Interest Group (SIG), el aducand o multitudine de imbunatatiri pentru securitatea utilizatorilor si vitezele de transfer de date.

Bluetooth 4.2

Bluetooth 4.2 duce in sfarsit suport pentru IPv6 care va permite conectarea directa la internet pentru orice fel de accesorii, imbunatatind in acelasi timp conectivitatea dintre terminalele mobile si diverse alte produse ce functioneaza impreuna cu ele. In ceea ce priveste securitatea datelor si intimitatea utilizatorilor, Bluetooth 4.2 introduce noi functii care impiedica monitorizarea locatiei noastre, dar si sisteme de criptare mai sigura a conexiunilor in cazul imperecherii cu accesorii.

Bluetooth 4.2 is all about continuing to make Bluetooth Smart the best solution to connect all the technology in your life – from personal sensors to your connected home. In addition to the improvements to the specification itself, a new profile known as IPSP enables IPv6 for Bluetooth, opening entirely new doors for device connectivity,” said Mark Powell, executive director of the Bluetooth SIG. “Bluetooth Smart is the only technology that can scale with the market, provide developers the flexibility to innovate, and be the foundation for the IoT.

Mai mult decat atat, inovatiile in ceea ce priveste tehnologia din spatele Bluetooth 4.2 permit inclusiv o reducere a energiei consumate in timpul utilizarii, astfel ca terminalele vor oferi mai multa autonomie pentru utilizatori. In ceea ce priveste transferul de date, Bluetooth 4.2 creste vitezele cu de pana la 2.5 ori, fiind capabil sa transminta cu de pana la 10 ori mai multe pachete de date fata de versiunea anterioara, deci vom putea transfera orice mult mai rapid intre terminale folosind acest tip de conexouni.

Bluetooth 4.2 reduce consumul de energie, imbunatateste securitatea si creste vitezele de transfer de date

In final, Bluetooth 4.2 aduce si imbunatatiri pentru conexiunile de internet partajate prin intermediul sau, astfel ca Internet Protocol Support Profile (IPSP) va permite senzorilor inteligenti sa se conecteze la internet direct prin IPv6 sau 6LoWPAN. In aceasta idee, orice accesoriu destept din casa noastra va putea folosi un hub Bluetooth 4.2 pentru a se conecta la internet si a comunica cu noi sau a prelua orice fel de date are nevoie pentru functionare.

Bluetooth 4.2 este disponibil acum pentru implementare in terminale mobile si exista sanse mari ca iPhone 6S sa il contina anul viitor.

6 COMENTARII

  1. Inteleg, practic daca vrei muzica pe iphone chinuiete cu itunes sau in 10 sec cumperi melodia ( alegem varianta mai usoara) 🙂 buna strategia