Samsung incearca sa scape de plata a 930 de milioane de dolari catre Apple

In 2012 un juriu american a hotarat ca Samsung a incalcat brevete de inventie ale Apple si a copiat design-ul unor iPhone-uri cand si-a dezvoltat propriile produse, obligandu-i pe coreeni sa plateasca putin peste 1 miliard de dolari drept despagubiri.

Apple vs Samsung

Atacand acea decizie initiala, compania Samsung a obtinut o reducere a sumei stabilite drept despagubiri, 100 de milioane de dolari fiind extrasi din ea, un total de 930 de milioane de dolari ramanand a fi platiti. Samsung a facut apel si impotriva acestei decizii de plata a despagubirilor, iar astazi incepe la o instanta din SUA judecarea apelului formulat de catre compania coreeana impotriva acestei sume stabilite undeva in cursul anului trecut.

An appeals court is due Thursday to hear arguments from both sides in Samsung’s appeal of the verdict from the first Apple-Samsung case — the one that ended in 2013 with Apple being awarded $930 million in damages from two juries. Samsung argues that much, if not all, of that amount should be thrown out, saying the verdict was excessive and unwarranted.

Samsung incearca sa scape de plata a 930 de milioane de dolari catre Apple

Samsung sustine ca majoritatea sumei stabilite ca si despagubiri este excesiva si fara merit, acuzand compania Apple de lipsa de inovatie pentru dezvoltarea design-urilor utilizate in propriile terminale iPhone. Cei de la Samsung au formulat un brief complex cu ajutorul a 27 de profesori de drept, asa ca voribm despre foarte mult material de studiat de catre avocatii Apple, dar si de catre judecatorul care va prezida procesul si va lua decizia finala pentru el.

Compania Apple sustine ca Samsung incearca in acest apel sa supuna din nou judecatii o serie de fapte care au fost deja judecate in procesul initial in loc sa vina cu dovezi si argumente noi care ar justifica acceptarea apelului. Apple a creat o serie de brief-uri proprii cu ajutorul unor experti si sustinatori ai protejarii drpeturilor intelectuale, insa ramane ca instalta sa decida cine are dreptate si cine nu in aceasta situatie extrem de complexa.

4 COMENTARII

  1. Dar la ei nu exista termenul de “hotarare definitiva si irevocabila”,ca pana la data de trebuie sa achite catre apple suma stabilita de instanta?De ce-i lasa sa tot atace decizia,se poate de cate ori vor muschii lor?