Prima Pagina Apple Steve Wozniak dezminte mitul producerii primului Mac in garajul familiei Jobs

Steve Wozniak dezminte mitul producerii primului Mac in garajul familiei Jobs

Steve Wozniak este co-fondatorul companiei Apple si creatorului primului Mac al celor din Cupertino, iar povestea din spatele dezvoltarii acestui produs are la baza garajul familiei Jobs din Palo Alto, California.

garaj Steve Jobs

Pentru a dezminte faptul ca primul Mac a fost creat in garajul familiei Jobs, Steve Wozniak a vorbit intr-un interviu recent despre dezvoltarea primului Mac si ceea ce a implicat colaborarea cu Steve Jobs in acea perioada. Conform lui Wozniak, primul Mac a fost in principal dezvoltat in micul sau birou din cadrul HP si nu in garajul familiei Jobs, iar realitatea este ca mai nimic nu s-a intamplat acolo in  acea perioada.

“He had always spoken about wanting to be a person that moves the world forward, but he couldn’t really create things and design them like I could. Steve wanted a company real badly. His thinking was not necessarily about what computers would do for the average Joe in the average home. Steve found the words that explained what these computers would do for people and how important it was a little later in life.”

Steve Wozniak sustine ca nici design-ul, nici placa logica, nic prototipurile si nici planificarea viitoarelor produse nu a avut loc in garajul familiei Jobs din Cupertino, acea locatie neavand alta utilitate decat ca si loc de intalnire pentru Wozniak, Jobs si primii angajati. Separat de acestea, Wozniak sustine ca Steve Jobs a fost cel mai inteligent dintre toti cei care au participat la crearea companiei Apple, dar asta din punct de vedere al intelegerii umanitatii si a modului in care trebuie dezvoltate produsele.

We did no designs there, no breadboarding, no prototyping, no planning of products. We did no manufacturing there. The garage didn’t serve much purpose, except it was something for us to feel was our home. Steve was going to make sure that his position was strong and forceful and heard by others. Thankfully he had the best brain.

Mai multe detalii despre interviu gasiti la cei de la de Businessweek.

 • john

  Computerele nu se creeaza din nimic – sunt rodul acumularii a multi ani de inventii si tehnologii . Ma gandeam ca Wozniak , nu a facut prima placa logica cu pistolul de lipit in garaj , la indicatiile lui Jobs . Cel mai probabil au folosit componente deja in uz de la IBM si HP .
  Si nu avem pana in ziua de azi vreo tehnologie inventata de Apple , care sa fie folosita in computere – toate au fost cel mult imbunatatite , dar preluate de la altii . Software-ul nu este tehnologie – pt cei care vor sa protesteze – atata mai putin bounce back , rubber band sau alte nimicuri .
  Si asa se mai spulbera din miturile care inconjoara marul .

 • Apple4ever

  Acelasi lucru rezula si jdin filmul jOBS. Primul calculator, Apple 1, (nu Mac, ala a aparut odata cu Macintosh, nici Lisa nu a fost Mac) a fost dezvoltat pe baza pieselor de la HP, unde Wozniak lucra in acel timp, care de altfel a si oferit calculatorul acestei companii, insa acestia nu au gasit vreo fantezie in calculatoare personale in acea vreme. Asamblarea acelor prime 50 de bucati de Apple 1 a avut loc in garajul lui jOBS.
  Cititi cartea lui Walter Isaacson.

 • Pingback: Secretele Apple si ale primului Mac au fost dezvaluite de catre unul dintre primii angajati()

 • Pingback: Steve Wozniak prezinta unul dintre primele calculatoare Apple, vorbeset despre procesul de productie (Video)()