AURORAGOLD, sau cum NSA iti monitorizeaza telefonul mobil

AURORAGOLD

  AURORAGOLD este o misiune ultra-secreta desfasurata de catre agentia guvernamentala americana NSA, rolul sau fiind de a oferi americanilor acces la monitorizarea oricarei retele de telefonie mobila de pe glob. Multumita lui Eduard Snowden, planurile NSA de a monitoriza retelele de telefonie mobila de pe glob au fost dezvaluite si se pare ca agentia americana are in momentul de fata datele si tehnologia necesare pentru a monitoriza aproximativ 70% dintre retelele de telefonie mobila de pe planeta.

Codenamed AURORAGOLD, the covert operation has monitored the content of messages sent and received by more than 1,200 email accounts associated with major cellphone network operators, intercepting confidential company planning papers that help the NSA hack into phone networks. One high-profile surveillance target is the GSM Association, an influential U.K.-headquartered trade group that works closely with large U.S.-based firms including Microsoft, Facebook, AT&T, and Cisco, and is currently being funded by the U.S. government to develop privacy-enhancing technologies.

  Pentru a obtine informatii privind infrastructura si tehnologiile retelelor de telefonie mobila de pe planeta, cei de la NSA au monitorizat email-urile trimise de catre angajatii acestora si au preluat documentele relevante pentru misiunea lor. In aceasta idee, cei de la NSA au reusit in 2011 sa ofere armatei americane informatii vitale inaintea atacurilor derulate asupra Lybiei, dar desigur ca AURORAGOLD nu se rezuma doar la o singura invazie americana.

AURORAGOLD  si planul NSA de a spiona lumea intreaga

AURORAGOLD harta

  AURORAGOLD are la baza doua gupuri din cadrul NSA, unul numit Wireless Portfolio Management Office  si unul numit Target Technology Trends Center, ambele furnizand informatiile necesare pentru a exploata aproape orice retea de telefonei mobila de pe planeta. Cu ajutorul acestor informatii, cei de la NSA au reusit sa spioneze zeci de taride pe Terra, unele dintre ele aliate SUA si desigur ca au preluat o gama diversificata de informatii confidentiale.

The AURORAGOLD operation is carried out by specialist NSA surveillance units whose existence has not been publicly disclosed: the Wireless Portfolio Management Office, which defines and carries out the NSA’s strategy for exploiting wireless communications, and the Target Technology Trends Center, which monitors the development of new communication technology to ensure that the NSA isn’t blindsided by innovations that could evade its surveillance reach.

  Practic NSA a reusit de-a lungul anilor sa-si dezvolte structuri specializate pentru a ii oferi acces la aproape orice tip de retea, fie ea de tlefonie mobila sau de internet, iar numeroasele critici aduse inclusiv de catre aliatii sai nu au oprit-o din a isi indeplini misiunile. Informatii suplimentare cu privire la operatiunea AURORAGOLD gasiti la aceasta publicatie americana si veti afla asa cum va poate intercepta NSA-ul convorbirile inclusiv din Romania.

Articolul precedentCumperi o tableta si primesti o tableta cadou!
Articolul următorZIUA EMAG – DESCOPERA REDUCERILE pentru sute de mii de produse!
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.