Firefox pentru iOS apare in primele imagini

2

Firefox iOS

  In cursul anului trecut v-am spus ca Mozilla, compania dezvoltatoare a browserului Firefox, a anuntat dezvoltarea Firefox pentru iOS, browserul urmand a fi lansat anul acesta in App Store. Acel anunt a venit fara prea multe informatii pentru noi, insa iata ca astazi avem ocazia de a vedea primele imagini cu browserul Firefox pentru iPhone, el avand o interfata interesanta, diferita de ce a Google Chrome si Safari.

  Mozilla dezvolta Firefox pentru iOS folosind noul limbaj de programare Swift lansat oficial in luna septembrie a anului trecut impreuna cu iOS 8, proiectul aplicatiei fiind disponibil gratuit pe website-ul Github. Compilarea fisierelor disponibile acolo va va ajuta sa utilizati noul browser intr-un simulator pentru iOS al Xcode, insa nu veti avea parte de o experienta prea grozava deocamdata.

Firefox iOS 1

  Firefox pentru iOS va permite sincronizarea de date privind tab-uri deschise, bookmark-uri si multe altele intre iDevice-uri, dar deocamdata totul se afla in stadiile incipiente ale procesului de dezvoltare. In aceasta idee, browserul are numeroase probleme de functionare si de randare a paginilor web accesate, asa ca nu va grabiti sa va jucati cu el deocamdata, cei de la Mozilla imbunatatindu-l constant.

  Acestea fiind spuse, Firefox pentru iOS va fi disponibil intr-un viitor nu foarte indepartat, insa deocamdata nu se stie exact in ce moment va decide compania Mozilla sa il distribuie prin intermediul App Store.