Facebook implementeaza o functie noua pentru utilizatorii de terminale mobile

Facebook Open Graph cautare mobile

Cu aproximativ doi ani de zile in urma compania Facebook a lansat un sistem numit Open Graph Facebook Search, aceasta permitandu-ne, printre altele, sa cautam si post-uri specifice ale noastre sau ale prietenilor nostri. Acel sistem a fost gandit pentru a fi initial disponibil numai pe calculatoare, insa iata ca incepand de astazi compania Facebook il ofera si pentru terminalele mobile din lumea intreaga care ii folosesc aplicatiile pentru a accesa reteaua de socializare.

If you want to search using phrases like “My friends who live in New York,” you still can. Your search results are personalized and unique to you and, as always, you can only see things that have been shared with you. You’ve also told us you need better search on your phone, so today’s updates were designed for mobile — they’ll be available on Facebook for iPhone in addition to desktop. Search at Facebook is a long-term effort. Today is a step toward helping you tap into the experiences and perspectives of your friends.

Incepand de astazi utilizatorii de terminale mobile vor putea folosi bara de cautare a aplicatiilor Facebook nu doar pentru a cauta prieteni, ci si pentru a cauta albume foto ale acestora sau orice alte post-uri specifice. Sistemul este gandit pentru a prezice exact ceea ce dorim noi sa cautam, astfel ca el va inerca sa completeze automat expresiile cautate de catre noi, rezultatele avand in centru post-urile noastre sau ale prietenilor nostri care contin expresia cautata.

Separat de acestea, Open Graph Facebook Search-ul pentru mobile va permite inclusiv cautarea de conexiuni intre prietenii nostri, rezultatele fiind deasemenea afisate in interfata in care vedem post-urile sau continutul multimedia cautate. Noutatile implementate de catre compania Facebook pentru Facebook Search nu sunt disponibile pentru toti utilizatorii incepand de astazi, ele urmand a fi accesibile in perioada urmatoare in toate continentele.

2 COMENTARII