Apple isi cheltuie aproape toata rezerva monetara din SUA pentru a isi rascumpara actiuni

Apple rezerva monetara

  Cu mai bine de un an de zile in urma compania Apple a initiat un program de rascumparare a actiunilor vandute pe bursa americana, cheltuind pana acum aproape 50 de milioarde de dolari, conform rezultatelor financiare trimestriale. Desi oficial Apple nu a spus de unde ia banii pentru a isi rascumpara actiunile, analistii americani sustin ca aproape jumatate din rezerva monetara americana si o suma considerabila din incasari a fost folosita in acest program pana acum.

Out of $155B of cash, only $18B is available in the U.S., with the rest sitting in international subsidiaries unable to be sent back unless repatriation tax is paid […] Apple is essentially taking most, if not all, of its free cash flow from U.S. operations and piling it into share buyback.

  Dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, compania Apple are in momentul de fata rezerve monetare de 155 de miliarde de dolari, 137 de miliarde fiind disponibile in afara SUA, in timp ce doar 18 miliarde sunt disponibile in SUA. In aceeasi perioada a anului trecut diferenta dintre cele doua categorii era mult mai mica, desi majoritatea banilor detinuti de catre Apple se aflau in afara SUA, asa cum era normal, avand in vedere taxele mici platite acolo.

 In baza cheltuielilor facute pana acum de catre cei din Cupertino se estimeaza ca anul viitor ei ar putea cheltui aproximativ 30 de miliarde de dolari pentru rascumpararea de actiuni, majoritatea banilor venind din rezerva americana.