Cititoarele de amprente devin mainstream in laptop-uri

Laptop cititor de amprente

  In 2013 compania Apple implementa primul cititor de amprente util pentru smartphone-uri, iar atunci a dat startul unei revolutii care avea sa ii motiveze competitorii sa ii urmeze exemplul in propriile produse lansate in urmatoarele luni de zile. Desi deocamdata niciun producator de smartphone-uri nu a reusit sa implementeze un cititor de amprente intr-un mod la fel de intuitiv si util precum Apple, producatorii de laptop-uri se pregatesc sa anticipeze o viitoare miscare logica a celor din Cupertino.

  Desi exista pe piata un numar de laptop-uri care au disponibile cititoare de amprente, aceasta functionalitate nu a fost implementata la scara larga in asemenea produse, dar acest lucru se va schimba in curand. Synaptics, unul dintre principalii producatori de touchpad-uri si trackpad-uri, a anuntat lansarea SecurePad, un touchpad cu cititor de amprente integrat in partea superioara a sa, el permitand protejarea acestui tip de produse cu o amprenta separat de o parola sau un cod de siguranta.

  Urmand exemplul celor de la Apple, compania Synaptics a dezvoltat touchpad-uri care citesc amprentele prin simpla atingere a suprafetei sale si nu prin swipe-uri facuta pe ea, acest lucru simplificand procesul si facand citirea mai usoara. De aici incolo implementarile sunt nenumarate si daca inca nu v-ati dat seama, atunci va spun eu acum ca zilele clasicelor parole si coduri de siguranta sunt numarate, utilizarea unor programe care sa le inlocuiasca cu amprente urmand a avea loc in curand.

  Synaptics au pus la dispozitia producatorilor de laptop-uri sistemul SecurePad pentru implementare in viitoarele lor produse, iar una dintre surprizele pregatite de catre Apple pentru Mac-urile sale nu va mai fi chiar atat de “surprinzatoare” desigur ca vor trece luni de zile pana cand primele componente SecurePad vor fi disponibile in laptop-urile lansate pe piata, dar este clar ca viitorul este al cititoarelor de amprente.