Tim Cook este numit persoana anului 2014

Tim Cook persoana anului

  Zilele trecute v-am spus ca Tim Cook a fost nominalizat de catre Time Magazine la titlul de persoana anului 2014, iar astazi aflam ca el a castigat acest titlu, dar nu de la Time Magazine, ci de la revista Financial Times. La baza deciziei luate de catre Financial Times sta modul in care CEO-ul Apple a condus compania americana de-a lungul acestui an de zile, incluzand aici si articolul in care acesta recunoaste faptul ca este homosexual, fiind primul presedinte de companie atat de mare care actioneaza in acest mod.

Financial success and dazzling new technology alone might have been enough to earn Apple’s steely chief executive the FT’s vote as the 2014 Person of the Year, but Mr Cook’s brave exposition of his values also sets him apart. This was never more powerful than when he talked publicly for the first time about his sexuality.

  Separat de acestea, decizia lui Tim Cook de a o angaja pe Angela Ahrendts in functia de SVP al diviziei de retail a fost una dintre cele mai bune decizii luate de catre el anul acesta, ea fiind combinata cu achizitionarea Beats pentru 3 miliarde de dolari. In final, lansarea iPhone 6 si iphone 6 Plus, a Apple Pay si prezentarea Apple Watch au ajutat compania Apple sa atinga o valoare record pentru capitalizarea bursiera, dar si pretul actiunilor, Tim Cook dovedindu-se a fi omul care a aprobat actiunile perfecte pentru dezvoltarea financiara a Apple.

  In concluzie, Tim Cook este laudat ca fiind cel mai bun presedinte al unei companii americane, iar titlul de persoana anului 2014 este cu siguranta meritat.