Apple: toate carcasele pentru iPhone trebuie sa ofere protectie pentru scapari de la 1m inaltime

carcasa piele iPhone 6 Plus

  Toate carcasele terte certificate de catre Apple pentru a fi compatibile cu terminalele sale iPhone in vederea vanzarii trebuie sa respecte anumite criterii de productie extrem de stricte pentru a face parte din programul Made for iPhone (MFi). Profitand de controlul pe care il are asupra partenerilor sai, compania Apple le impune de lunile trecute sa-si dezvolte carcasele pentru iPhone astfel incat acesea sa protejeze terminalele chiar si de la scapari de la 1 metru inaltime.

  Deocamdata nu se stie cand a inceput compania Apple sa impuna aceasta obligativitate pentru carcasele dezvoltate pentru terminalele sale iPhone, insa se stie ca ea a fost introdusa in perioada imediata lansarii iPhone 6 si iPhone 6 Plus. In baza acestei noi prevederi, protectia pentru caderile facute de la inaltimi de pana la 1 metru trebuie sa fie oferita indiferent de orientarea in care ne folosim terminalul inainte de accident, asa ca multi producatori au trebuit sa isi regandeasca serios produsele.

Carcasele pentru iPhone ofera protectie pentru caderi de pana la 1 metru

  Separat de caderi, carcasele pentru terminalele iPhone sau tablete iPad trebuie sa contina un buffer de 1 milimetru care sa se separe ecranele acestor terminale de orice suprafata plana pe care sunt asezate dupa utilizare. Pentru a indeplini aceasta cerinta producatorii de carcase au optiunea de a folosi un panou de protectie pentru ecran sau de a isi face carcasele mai groase decat terminalele in partea frontala pentru a le putea proteja ecranele de zgarieturile generate de plasarea pe aceste suprafete.

  In final, compania Apple a exclusi din lista de materiale acceptare pentru fabricarea carcaselor si o serie de substante/materiale care nu pot fi utilizate de catre producatori, rolul fiind de a face produsele mai prietenoase cu mediul inconjurator. Toate aceste schimbari facute de catre compania Apple trebuie respectate de catre producatorii de carcase pentru toate accesoriile pentru toate produsele noi lansate in urmatoarea perioada, asa ca orice carcasa noua certificata veti cumpara veti beneficia de noile prevederi pentru fabricarea lor.