Corning prezinta laboratorul de testare al Gorilla Glass (Video)

  Gorilla Glass este denumirea panourilor frontale care protejeaza ecranele mobile ale celor mai multe dintre smartphone-urile si tabletlee comercializate in ultimii ani pe piata, iar astazi avem ocazia de a vedea cum sunt testate ele de catre compania Corning. O echipa a unui service specializat pe repararea de terminale mobile a fost invitata de catre Corning pentru a filma procesul de testare al panourilor Gorilla Glass, in imagini fiind prezentat laboratorul din New York al companiei.

  Gorilla Glass protejeaza terminale iPhone sau Samsung Galaxy, tabletele iPad si cele ale competitorilor, iar in clipul video de mai sus puteti vedea ce fel de teste verifica duritatea panourilor si capacitatea lor de a face fata loviturilor si zgarieturilor. Gorilla Glass este fabricat folosind un proces numit schimb de ioni, acesta mentinand sticla rezistenta chiar si dupa zgarierile sau loviturile primite din timpul utilizarii, produsul fiind cel mai apreciat din industrie pentru calitatile sale.

  Anul acesta compania Apple a incercat sa scape de dependenta de Gorilla Glass prin folosirea unor panouri din sticla de safir pentru protejarea ecranelor iPhone-urilor, dar din pacate nu a reusit sa perfectioneze procesul de fabricatie al acestui material. In ciuda acestui lucru, Gorilla Glass 4 a fost lansat pe piata si implementat deja intr-un prim smartphone, astfel ca iPhone 6S ar putea beneficia de protectia oferita de catre acest nou produs, dar abia in cursul anului viitor.