Apple Pay a reprezentat aproape 2% din tranzactiile digitale din SUA in luna noiembrie

Apple Pay tranzactii SUA

  Apple Pay este primul sistem de plati mobile dezvoltat de catre Apple, iar la doar o luna dupa lansare a avut un succes rasunator. Conform celor mai recente date, Apple Pay a reprezentat 1.7% din totalul tranzactiilor digitale din SUA, deci 1.7% din banii cheltuiti prin plati mobile au trecut prin sistemul Apple Pay.

  Desi procentul in sine pare mic, in realitate vorbim despre o cifra enorma tranzactionata prin Apple Pay, 60% dintre utilizatori folosind serviciul de multiple ori intr-o luna. Fata de servicii concurente ale Apple Pay rata este tripla, PayPal inregistrand o rata de reutilizare de doar 20% in aceeasi luna a unei tranzactii.

  Mergand mai departe, studiul desfasurat in SUA dezvaluie faptul ca Apple Pay a reprezentant 5.3% din tranzactiile facute de catre utilizatori folosind cartile de credit. Din nou, procentul pare mic, dar vorbim totusi despre un serviciu nou care abia incepe sa devina interesant si care este totusi limitat in ceea ce priveste suportul.

Apple Pay are succes in SUA

  Conform datelor agregate din SUA, Apple Pay a fost folosit de 1.4 ori pe saptamana de catre utilizatori, acestia returnandu-se in general la acelasi magazin pentru a doua plata. Dupa cum probabil era de asteptat, americanii au preferat supermarket-urile pentru a folosi Apple Pay, 20% dintre tranzactii fiind facute prin acest tip de magazine in SUA, ele insumand 28% din totalul de banic heltuiti.

  In topul companiilor cu cele mai multe plati inregistrate prin Apple Pay se numara McDonalds si Subway, deci acolo existand si primele POS-uri cu suport oficial. Practic americanii incep sa foloseasca Apple Pay pentru plati mobile cu o frecventa greu de imaginat in septembrie si lucrurile se vor imbunatati radical in viitor.

  Apple Pay are parte de un inceput foarte bun si compania Apple inregistreaza doar o mica parte din tot ceea ce cheltuie utilizatorii. Chiar si asa, Apple Pay nu a fost dezvoltat pentru banii castigati prin intermediul sau, ci pentru functionalitatea oferita, aceasta motivand oamenii sa cumpere iPhone 6 si iPhone 6 Plus.