Rata de adoptie a iOS 8 are parte de o crestere minima in decembrie

rata de adoptie iOS

  Desi Apple se chinuie de trei luni de zile sa convinga posesorii de iDevice-uri sa instaleze iOS 8 in propriile terminale, rata de adoptie are parte de o crestere minima in decembrie. Mai exact, pe parcursul ultimelor saptamani de zile, iOS 8 a atras interesul a doar 1% dintre posesorii de iDevice-uri, restul preferand versiunile vechi ale sistemului de operare.

  Daca la inceputul lunii 63% dintre posesorii de iPhone, iPad si iPod Touch rulau iOS 8, acum procentul a ajuns la numai 64%, cresterea fiind nesemnificativa. Apple a avut numeroase probleme in a convinge utilizatorii sa sintaleze iOS 8 si lucrurile par a fi departe de a se rezolva in momentul de fata, dar acest lucru era de asteptat.

  iOS 8 a fost de departe cea mai problematica versiune a sistemului de operare iOS si pe parcursul a trei luni de zile Apple nu a reusit sa schimbe aceasta perceptie. Din pacate iPhone, iPad si iPod Touch-urile au avut numeroase probleme generate de catre actualizarile pentru iOS8 si deocamdata pare putin probabil ca Apple sa schimbe ceva in acest sens.

  Combinand acest lucru si cu necesitatea de a avea cativa GB de spatiu de stocare in terminale pentru a instala iOS 8, este clar de ce lumea evita actualizarea. In aceasta situatie, e putin probabil ca iOS 8 sa atinga aceeasi rata de adoptie precum iOS 7 pana in momentul lansarii iOS 9, dar nu se stie cum ne poate surprinde Apple in viitor.