Prima Pagina Apple Apple a fost actionata in judecata din cauza spatiului mare ocupat de...

Apple a fost actionata in judecata din cauza spatiului mare ocupat de catre iOS 8 dupa instalare

iOS 8 spatiu ocupat

  iOS 8 a fost lansat de catre compania Apple in luna septembrie a acestui an si a generat de la bun inceput probleme mari pentru utilizatori. De ce spun acest lucru? Ei bine deoarece exact precum predecesorul sau, el necesita cativa GB de spatiu liber in terminale pentru a fi instalat prin OTA Update, iar apoi ocupa mai mult spatiu decat iOS 7 dupa instalare.

  In imaginea de mai sus aveti prezentat un tabel cu spatiul de stocare liber promis de catre Apple la cumpararea unui iDevice si cel liber dupa instalarea iOS 8. iPhone 6 Plus are o versiune a iOS 8 care ocupa 3.3 GB, el fiind urmat de iPhone 6 cu 3 GB si iPhone 5S cu 2.9 GB, tabletele iPad necesitand 3.4 GB, in timp ce un iPod Touch 3.7 GB, in mod surprinzator necesitand mai multe fisiere decat toate celelalte.

Apple’s misrepresentations and omissions are deceptive and misleading because they omit material facts that an average consumer would consider in deciding whether to purchase its products. Rather ironically, Apple touts iOS 8 as ‘The biggest iOS release ever.’ Of course, Apple is not referring to the literal size of iOS 8, which appears to be entirely undisclosed in its voluminous marketing materials extolling the purported virtues of iOS 8.

  Nemultumiti de spatiul mare ocupat de iOS 8 dupa instalare, doi americani au actionat Apple in judecata in Florida la sfarsitul anului trecut. Ei sustin ca desi Apple prezinta o multitudine de informatii in legatura cu iOS 8, ea nu detaliaza totusi spatiul mare ocupat de fisierele sale, lucru care ar putea convinge unii utilizatori sa nu-i cumpere produsele.

iOS 8 ocupa pana la 3 GB de spatiu de stocare in iPhone sau iPad

  In aceasta idee, americanii acuza Apple ca prin ocuparea unui spatiu atat de mare forteaza clientii sa-i foloseasca serviciile iCloud pentru a putea stoca poze sau clipuri video. Mai mult decat atat, Apple este acuzata ca nu colaboreaza si cu servicii terte de stocare a fisierelor in cloud pentru a permite incarcarea tuturor direct din iOS in acestea.

Using these sharp business tactics, [Apple] gives less storage capacity than advertised, only to offer to sell that capacity in a desperate moment, e.g., when a consumer is trying to record or take photos at a child or grandchild’s recital, basketball game or wedding. To put this in context, each gigabyte of storage Apple shortchanges its customers amounts to approximately 400-500 high resolution photographs.

  Incercand sa convinga si alti clienti ca Apple ii pacaleste, cei doi americani prezinta totusi o situatie foarte delicata pentru compania americana. In conditiile in care Apple vinde iPhone 5C de 8 Gb si iOS 8 ii ia aproape o treime din spatiu, oare cati clienti ar trebui sa primeasca spatiu iCloud gratuit pentru faptul ca nu au fost informati in prealabil in legatura cu aceasta problema ?

  Desigur ca lucrurile pot fi mai rele, avand in vedere ca in cazul tabletelor Microsoft spatiul ocupat de sistemul de operare si aplicatii era de cativa zeci de GB in anumite cazuri. In concluzie, daca se intampla sa ramaneti vreodata fara spatiu de stocare in terminale, aveti aici o explicatie.

 • ABB

  Le merge din ce în ce mai “bine”!

 • minimally

  Si la samsung la un S4 din 16Gb iti raman 9Gb si ceva deci sa nu ne plangem…pentru asta exista 64gb sau 128Gb…

 • Rares Andrei

  iOS 8 nu ocupa pana la 3 gb. De vina sunt cei care pun la specificatii memoria in sistem decimal desi calculatoarele citesc memoria in sistem binar. Mai multe aici: http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/172191en?language=en_US

 • Chatagra

  apple trebuia sa renunte de mult la modelele de 16 giga si sa ramana cu cele de 32 ca si start de gama ..consider ca cei doi care au dat in judecata apple au perfecta dreptate ..

 • Dante

  Corect ar fi fost pt toti producatorii in felul urmator: nu ma intereseaza pe mine cat spatiu ocupa sistemul de operare, daca afirmi ca imi vinzi un smartphone cu o capacitate de 16 Gb, pai atunci ar trebui sa am 16 Gb liberi cand il achizitionez (fara sa se ia in calcul aia ocupati de OS)… Si asa platesti o suma monstruoasa pentru niste amarati de 16 Gb…

 • ediiii

  Ai dreptate @dante eu mi-am luat iPhone 6 plus 16gb când a apărut.. Doar asta aveau. Ultimul si nu am vrut sa aștept o luna pentru Altu de mărime mai mare ! Am 12gb disponibil.. Deja sunt Ocupați cu niște muzica si poze !

 • Andrei

  Macar sa ne lase sa dam downgrade la ios 7 pentru dispozitivele compatibile.

 • firmasrl

  Prea si-au luat-o in cap astia de la apple…corporatisti profitori

 • RaduD

  Chestia cu datul in judecata e tipic americana, dar si eu recunosc, au dreptate baietii astia!
  Frumos ar fia cum Apple sa recunoasca situatia si sa dubleze spatiul gratuit in iCloud!

 • flo

  nu doar apple recurge la aceasta smecherie cu fortarea clientilor de a se folosi de stocarea cloud ci si celelalte companii competitoare.cam toate terminalele de pe piata vin cu memorie stoc 16 gb fara alt spatiu suplimentar de stocare deci…!

 • hhh

  aceeasi problema. iphone 6 fara nici o aplicatie are doar 10 gb spatiu, pana la 16 sau pierdut pe traseu. am schimbat 3 iphone 6 crezand ca este vreo problema, de fapt am fost si la serviciul tehnic a apple si au spus ca asa ceva nu este posibi dar de fapt chiar este

 • tranzistorul

  Asa fac tori producatorii,in speta Google si Samsung.
  Am luat un Google Nexus 7 32GB si primul lucru care l-am facut a fost sa vad ce spatiu disponibil era. Din 32GB mai erau disponibili 29,7GB .Nefiind implementat si slotul de microSD pt memorie suplimentara , ajungi in final sa fii obligat sa le folosesti iCloud-ul pt a depozita la ei ceea ce nu mai incape pe tableta.Deci asa fac toti producatorii .

 • unu

  @ tranzistorul, la un Nexus 7 poti descarca continutul tabletei pe un computer, nu e nevoie sa te cari cu tot materialul dupa tine, si sa apelezi la cloud. Deci, tu chiar ai un Nexus 7?

 • Pingback: iPhone-urile ofera mai mult spatiu de stocare decat smartphone-urile Android()

 • Pingback: Apple incearca sa castige un proces intentat din cauza unei probleme extrem de enervante a iOS 8 | iDevice.ro()