Apple a fost actionata in judecata din cauza spatiului mare ocupat de catre iOS 8 dupa instalare

iOS 8 spatiu ocupat

  iOS 8 a fost lansat de catre compania Apple in luna septembrie a acestui an si a generat de la bun inceput probleme mari pentru utilizatori. De ce spun acest lucru? Ei bine deoarece exact precum predecesorul sau, el necesita cativa GB de spatiu liber in terminale pentru a fi instalat prin OTA Update, iar apoi ocupa mai mult spatiu decat iOS 7 dupa instalare.

  In imaginea de mai sus aveti prezentat un tabel cu spatiul de stocare liber promis de catre Apple la cumpararea unui iDevice si cel liber dupa instalarea iOS 8. iPhone 6 Plus are o versiune a iOS 8 care ocupa 3.3 GB, el fiind urmat de iPhone 6 cu 3 GB si iPhone 5S cu 2.9 GB, tabletele iPad necesitand 3.4 GB, in timp ce un iPod Touch 3.7 GB, in mod surprinzator necesitand mai multe fisiere decat toate celelalte.

Apple’s misrepresentations and omissions are deceptive and misleading because they omit material facts that an average consumer would consider in deciding whether to purchase its products. Rather ironically, Apple touts iOS 8 as ‘The biggest iOS release ever.’ Of course, Apple is not referring to the literal size of iOS 8, which appears to be entirely undisclosed in its voluminous marketing materials extolling the purported virtues of iOS 8.

  Nemultumiti de spatiul mare ocupat de iOS 8 dupa instalare, doi americani au actionat Apple in judecata in Florida la sfarsitul anului trecut. Ei sustin ca desi Apple prezinta o multitudine de informatii in legatura cu iOS 8, ea nu detaliaza totusi spatiul mare ocupat de fisierele sale, lucru care ar putea convinge unii utilizatori sa nu-i cumpere produsele.

iOS 8 ocupa pana la 3 GB de spatiu de stocare in iPhone sau iPad

  In aceasta idee, americanii acuza Apple ca prin ocuparea unui spatiu atat de mare forteaza clientii sa-i foloseasca serviciile iCloud pentru a putea stoca poze sau clipuri video. Mai mult decat atat, Apple este acuzata ca nu colaboreaza si cu servicii terte de stocare a fisierelor in cloud pentru a permite incarcarea tuturor direct din iOS in acestea.

Using these sharp business tactics, [Apple] gives less storage capacity than advertised, only to offer to sell that capacity in a desperate moment, e.g., when a consumer is trying to record or take photos at a child or grandchild’s recital, basketball game or wedding. To put this in context, each gigabyte of storage Apple shortchanges its customers amounts to approximately 400-500 high resolution photographs.

  Incercand sa convinga si alti clienti ca Apple ii pacaleste, cei doi americani prezinta totusi o situatie foarte delicata pentru compania americana. In conditiile in care Apple vinde iPhone 5C de 8 Gb si iOS 8 ii ia aproape o treime din spatiu, oare cati clienti ar trebui sa primeasca spatiu iCloud gratuit pentru faptul ca nu au fost informati in prealabil in legatura cu aceasta problema ?

  Desigur ca lucrurile pot fi mai rele, avand in vedere ca in cazul tabletelor Microsoft spatiul ocupat de sistemul de operare si aplicatii era de cativa zeci de GB in anumite cazuri. In concluzie, daca se intampla sa ramaneti vreodata fara spatiu de stocare in terminale, aveti aici o explicatie.