iPhone-urile ofera mai mult spatiu de stocare decat smartphone-urile Android

iOS 8 spatiu ocupat

  Saptamana trecuta v-am spus ca Apple a fost actionata in judecata deoarece iOS 8 ocupa mult spatiu de stocare dupa instalarea in terminale. In aceasta idee, un iPhone 6 Plus ramane fara 3.3 GB spatiu de stocare dupa instalarea sistemului de operare, dispozitivul avand disponibili doar 12.7 GB din cei 16 GB pe care ii promite compania Apple.

  Doi americani suparati din cauza faptului ca Apple nu ii atentioneaza de la bun inceput in legatura cu aceasta problema au actionat compania in judecata. Ceea ce ei nu au luat in calcul este faptul ca terminalele Android ale companiilor concurente ofera si mai putin spatiu de stocare disponibil fata de cel promovat de catre producatori.

  In imaginea de mai jos vedeti cat spatiu ocupa sistemele de operare si aplicatiile accesorii in terminalele Android, iPhone-urile oferind ma mult procent de spatiu disponibil. Practic in cazul unui Samsung Galaxy S4 un utilizator renunta la aproape jumatate din spatiul de stocare promis de producator, Galaxy S5 avand aceeasi problema din cauza bloatware-ului instalat de Samsung.

spatiu stocare smartphone

 

  Avand in vedere faptul ca Apple ofera totusi mai mult spatiu de stocare pentru iPhone-uri decat competitorii sai, un proces de acest gen are sanse mici de castig. In conditiile in care un LG G2 ofera doar 10.3 GB din 16 promisi de catre producator, este clar ca Apple nu instaleaza la fel de mult bloatware precum competitorii sai.

  Totusi, ceea ce imaginea initiala nu prezinta este spatiul ocupat in alte terminale de catre aplicatiile din suita iWork, acestea reducand cu peste 1 GB spatiul din terminalele cu 32 GB spatiu de stocare. Desi in aceste cazuri nu se simte o diferenta la fel de mare, ea exista si merita notata.

  Acestea fiind spuse, daca vi se pare ca iPhone-urile voastre ofera prea putin spatiu de stocare, ganditi-va ca la terminalele Android lucrurile nu sunt mai bune.