Prima Pagina Android iPhone-urile ofera mai mult spatiu de stocare decat smartphone-urile Android

iPhone-urile ofera mai mult spatiu de stocare decat smartphone-urile Android

iOS 8 spatiu ocupat

  Saptamana trecuta v-am spus ca Apple a fost actionata in judecata deoarece iOS 8 ocupa mult spatiu de stocare dupa instalarea in terminale. In aceasta idee, un iPhone 6 Plus ramane fara 3.3 GB spatiu de stocare dupa instalarea sistemului de operare, dispozitivul avand disponibili doar 12.7 GB din cei 16 GB pe care ii promite compania Apple.

  Doi americani suparati din cauza faptului ca Apple nu ii atentioneaza de la bun inceput in legatura cu aceasta problema au actionat compania in judecata. Ceea ce ei nu au luat in calcul este faptul ca terminalele Android ale companiilor concurente ofera si mai putin spatiu de stocare disponibil fata de cel promovat de catre producatori.

  In imaginea de mai jos vedeti cat spatiu ocupa sistemele de operare si aplicatiile accesorii in terminalele Android, iPhone-urile oferind ma mult procent de spatiu disponibil. Practic in cazul unui Samsung Galaxy S4 un utilizator renunta la aproape jumatate din spatiul de stocare promis de producator, Galaxy S5 avand aceeasi problema din cauza bloatware-ului instalat de Samsung.

spatiu stocare smartphone

 

  Avand in vedere faptul ca Apple ofera totusi mai mult spatiu de stocare pentru iPhone-uri decat competitorii sai, un proces de acest gen are sanse mici de castig. In conditiile in care un LG G2 ofera doar 10.3 GB din 16 promisi de catre producator, este clar ca Apple nu instaleaza la fel de mult bloatware precum competitorii sai.

  Totusi, ceea ce imaginea initiala nu prezinta este spatiul ocupat in alte terminale de catre aplicatiile din suita iWork, acestea reducand cu peste 1 GB spatiul din terminalele cu 32 GB spatiu de stocare. Desi in aceste cazuri nu se simte o diferenta la fel de mare, ea exista si merita notata.

  Acestea fiind spuse, daca vi se pare ca iPhone-urile voastre ofera prea putin spatiu de stocare, ganditi-va ca la terminalele Android lucrurile nu sunt mai bune.

 • vlad

  Ai dreptate ,dar ai omis faptul ca majoritatea terminalelor android îți oferă posibilitatea de a adauga un card de memorie ,si acum se pot instala aplicații pe cardul de memorie

 • Laurentiu

  Exact @vlad.

 • hhh

  zaone am iphone 6 si iti spun ka am schimbat 3 pana acu, fara nici o aplicatie ramai cu 10 gb. uitate la setari si ai sa te lamuresti

 • EuGeorge

  Faptul ca poti adauga telefonului un card de 128 gb nu se ia in calcul?

 • victor

  Din terminalele android poti sterge fara probleme aplicatiile inutile puse de producator, la iphone rămân bătute in cuie.

 • @EuGeorge: Pentru ce sa se ia in calcul? Ti-l da producatorul gratis ?
  @hhh: Nu stiu ce e acolo la tine, dar nu ai cum sa ramai cu 10 GB fara date in el. Daca ai pus backup cu poze…

 • Alex

  Costa 100 de lei maxim un card de 32gb de viteza mare..la iphone e diferenta cam de 100 de euro de la 16 la 32 & so on

 • Alex

  Rectific ce am scris mai sus dupa ce m-am documentat…e 50 de euro diferenta, deci ai 16GB in plus pt 50 de euro…pe cand cu 50 de euro iti poti lua un microsd de 64GB la care se mai adauga si ce mai are telefonul ~10GB. Diferenta aia de cateva sute de mb e neglijabila in ziua de azi…filmezi 3 minute si s-a ocupat:)

 • EuGeorge

  Se ia in calcul pt ca nu esti obligat sa folosesti un cloud sau sa cumperi neaparat un telefon cu mai multa memorie.
  Cei 2 care au dat Apple in judecata au precizat si faptul ca Apple te “obliga” sa iei spatiu iCloud a.î sa iti poti urca fisierele automat, iar pe Android indiferent de Cloud-ul pe care il folosesti se urca fisierele automat. Nu esti obligat sa cumperi spatiu de la Google sau de la Samsung + 25gb Dropbox la terminalele Samsung.
  Nu-si are rost comparatia, sunt prea multe diferente.

 • @Alex: Nu conteaza cat costa, procesul are la baza faptul ca spatiul efectiv este mai mic decat cel promovat. Nu prea inteleg de ce divagati de la chestia asta cand nu are rost.

 • leon

  Sunt cam exagerate informatiile despre spatiul din pozele de sus…

 • illumin

  Am putea lua si exemple de telefoane cu android care au de la 32GB … cum e note 3,4 galaxy alpha htc one m7/m8… astea au direct 32 nu 16… oricum la majoritatea le poti pune un card de pana in 64/128gb si cu tot cu card tot iesi mai ieftin decat la iphone… de exemplu galaxy s5 de 16 care e cam 22 de mil +un card de 64/128 tot e mai ieftin decat un iphone 6 de 16gb … sau s4 care e cam 16 milioane .. ii iei lejer un card de 32/64 si tot esti sub iphone5s la pret…ca sa nu mai vorbim de dropbox care iti da nu stiu cati gb gratis pe terminale galaxy…chiar am facut o comparatie … note 3 si iphone5C la aceelasi magazin 22 de milioane erau … note 3 32gb,iphone 5c 8gb , note 3 are suport pentru card pana la 64gb parca… iphone5c nu are deloc… note 3 primesti gratis gb de la dropbox, iphone nu…

 • illumin

  @zaone Ideea articolului ar fi buna… (faptu ca ti se promite mai mult decat e in realitate) dar daca tot ai vrut sa faci o comparatie intre androide si iphone trebuia sa specifici clar ca la andriode se poate pune card si chiar daca il cumperi separat tot iesi mai ieftin decat la iphone, ca sa se inteleaga exact asa cum este realitatea… Ca altfel … vine un nestiutor citeste si zice “pff stiam eu, iphone e cel mai bun” cand de fapt… la capitolu asta cel putin… uite ca nu este 😛

 • I.Aexandru

  iti iei samsung s5 cu card de 32 total 48,umpli 38 si nu mai raspunde telefonul ….diferente normal ca sunt .ip5s 7.1.2 pt cunoscatori :))))