HP Zvr – realitatea virtuala imersiva prezentata la CES 2015 (Video)

  HP Zvr este un produs prezentat de catre compania HP in cadrul CES 2015 si vorbim despre un ecran 3D extrem de interesant. In clipul video de mai sus aveti facuta o scurta prezentare pentru el si observati ca vorbim despre un produs dedicat celor carora le place tehnologia 3D, dar le place sa si creeze diverse obiecte folosind-o.

  HP Zvr este practic un ecran 3D imens prin care cei de la HP incearca sa reinventeze realitatea virtuala si modul in care interactionam cu ea. Cei de la HP prezinta totul ca un produs educational, insa el este perfect pentru arhitectii, inginerii sau designerii care trebuie sa creeze desene complexe sau obiecte 3D care sa poata fi imprimate.

  Pentru a controla HP Zvr este necesara utilizarea unei perechi de ochelari si a unui stylus, o serie de senzori montati pe ecran monitorizand miscarile noastre. In baza datelor preluate de catre ei imaginea 3D afisata de catre ecran este miscata pentru a fi mai usor vizibila de catre noi folosind ochelarii, acel stylus permitand o controlare fina a obiectelor cu ajutorul unui laser al carui lumina este transpusa pe ecran.

HP Zvr

  Ca sa fiu sincer, ideea din spatele HP Zvr este extrem de interesanta si ganditi-va ce aplicatii medicale ar putea avea ea pentru a ajuta medicii sa inteleaga mai bine corpul uman. Deocamdata nu se stie cand ar urma sa fie lansat HP Zvr pe piata sau ce pret premium va avea, insa produsul in sine cu siguranta va fi cautat de catre profesionistii specializati pe realitate virtuala si 3D.