CES 2015: ClearOhm transforma aproape orice suprafata intr-un touchpad (Video)

  ClearOhm este una dintre inovatiile interesante prezentate la CES 2015 si asta prin prisma faptului ca vorbim despre un lichid capabil sa transforme aproape orice suprafata intr-un touchpad. In clipul video de mai sus aveti prezentata functionalitatea sa si observati ca o simpla bucata de plastic poate fi transformata rapid intr-o suprafata tactila cu care putem controla un calculator.

  Solutia ClearOhm contine milioane de nanofire din argint, ele conducand atat de bine curentul electric incat la contactul cu pielea umana permit controlarea unui cursor ca si cum am utiliza un touchpad. De la bucati de plastic si pana la suprafete transparente, producatorii ClearOhm sustin ca solutia lor poate fi aplicata aproape oriunde cu aproape acelasi efect.

  Desi ClearOhm creaza o suprafata tactila pe un obiect, acesta trebuie totusi conectat la un calculator pentru a face posibila controlarea unui sistem de operare. Mai exact, orice obiect am folosi impreuna cu aceasta substanta, el trebuie sa fie mai apoi conectat la un calculator pentru a transforma impulsurile electrice in comenzi, altfel totul este inutil.

  Folosind ClearOhm producatorii de terminale mobile sau wearables ar putea transforma orice suprafata intr-un ecran tactil. Cu el ar putea fi controlate calculatoare sau chiar obiecte obisnuite din casele noastre, insa pentru ca tehnologia sa ajunga la mase este nevoie de o dezvoltare continua si de companii dispuse sa investeascain ea.