Coreea de Nord cloneaza OS X, tu il poti instala acum!

Sistem de operare Coreea de Nord

  La ordinele lui Kim-Jong Un dezvoltatorii software din Coreea de Nord au clonat OS X-ul companiei Apple si l-au numit sistemul de operare oficial al tarii. Numit Red Star 3, sistemul este folosit in toate scolile din Coreea de Nord, sistemul de operare este gandit pentru a le permite studentilor si elevilor sa invete tainele calculatorului, atat cat lise permite de catre autoritati.

  Furat de catre un grup de hackeri in cursul anului trecut, Red Star 3 este acum disponibil pentru instalare in calculatoarele voastre. Desigur ca voribm despre un sistem de operare care spioneaza utilizatorii in timpul folosirii calculatoarelor, asa ca este indicat sa il instalati intr-un hard disk pe care nu aveti intentia sa il folositi la altceva.

  Un profesor care a invatat studentii din Pyongyang sa foloseasca un calculator i-a certificat autenticitatea, iar cineva a creat inclusiv un ghid de instalare. In aceasta pagina veti gasi inclusiv imaginea necesara pentru instalarea sistemului de operare, el fiind practic o versiune a Linux cu o tema a sistemului de operare OS X.

  Dupa instalare veti regasi diverse alte programe clonate de catre cei din Coreea de Nord, browserul nativ fiind o versiune modificata a Safari. Acestea fiind spuse, va recomand sa fiti foarte atenti cu acest sistem de operare deoarece el nu a fost gandit decat pentru a monitoriza tot ceea ce fac utilizatorii in timpul folosirii sale.