CEO-ul Blackberry ataca iCloud

John Chen CEO Blackberry

  John Chen este actualul CEO al Blackbery, iar intr-o conferinta recenta el nu a ratat ocazia de a ataca sistemul iCloud dezvoltat de catre compania Apple. Dupa cum prea bine stiti deja, 2014 nu a fost un an bun pentru sistemul Apple, pentru el hackerii descoperind diverse vulnerabilitati care permiteau spargerea conturilor, unii reusind chiar sa fure date.

  Cel mai mare scandal a avut la baza furtul unor poze nud apartinand unor vedete ale Hollywood, iar Apple nu a reusit sa isi refaca reputatia de atunci. Vorbind despre aceasta problema, Chen a afirmat ca reteaua Blackberry nu ar fi fost sparta de hackeri pentru a prelua acest tip de poze daca vedetele si le-ar fi salvat acolo, aceasta fiind o invitatie direct pentru hackeri sa-i testeze reteaua.

BlackBerry CEO John Chen, in a Yahoo interview with David Pogue, maintained that the BlackBerry network’s security model and encryption would have stood up against the attack on iCloud that saw the theft of personal photos from celebrities such as Jennifer Lawrence.

  Mai mult decat atat, el aduce in atentie faptul ca presedintele american Barack Obama si alti lideri ai lumii folosesc terminale Blackberry tocmai pentru ca sunt sigure. Desi tot mai multe agentii guvernamentale au ales sa paraseasca ecosistemul Blackberry pentru iOS si Android, compania ramane totusi alegerea principala a celor care doresc securitate totala.

  Daca Blackberry va ramane la fel de sigura in viitor ramane de vazut, mai ales ca hackerii au demonstrat in ultimii ani ca absolut nimic nu este 100% sigur. In aceasta idee, nu ar fi greu de crezut ca am putea asista la descoperirea unor vulnerabilitati in reteaua securizata a Blackberry, iar atunci compania va avea probleme extrem de mari.