Prima Pagina Apple CEO-ul Blackberry ataca iCloud

CEO-ul Blackberry ataca iCloud

John Chen CEO Blackberry

  John Chen este actualul CEO al Blackbery, iar intr-o conferinta recenta el nu a ratat ocazia de a ataca sistemul iCloud dezvoltat de catre compania Apple. Dupa cum prea bine stiti deja, 2014 nu a fost un an bun pentru sistemul Apple, pentru el hackerii descoperind diverse vulnerabilitati care permiteau spargerea conturilor, unii reusind chiar sa fure date.

  Cel mai mare scandal a avut la baza furtul unor poze nud apartinand unor vedete ale Hollywood, iar Apple nu a reusit sa isi refaca reputatia de atunci. Vorbind despre aceasta problema, Chen a afirmat ca reteaua Blackberry nu ar fi fost sparta de hackeri pentru a prelua acest tip de poze daca vedetele si le-ar fi salvat acolo, aceasta fiind o invitatie direct pentru hackeri sa-i testeze reteaua.

BlackBerry CEO John Chen, in a Yahoo interview with David Pogue, maintained that the BlackBerry network’s security model and encryption would have stood up against the attack on iCloud that saw the theft of personal photos from celebrities such as Jennifer Lawrence.

  Mai mult decat atat, el aduce in atentie faptul ca presedintele american Barack Obama si alti lideri ai lumii folosesc terminale Blackberry tocmai pentru ca sunt sigure. Desi tot mai multe agentii guvernamentale au ales sa paraseasca ecosistemul Blackberry pentru iOS si Android, compania ramane totusi alegerea principala a celor care doresc securitate totala.

  Daca Blackberry va ramane la fel de sigura in viitor ramane de vazut, mai ales ca hackerii au demonstrat in ultimii ani ca absolut nimic nu este 100% sigur. In aceasta idee, nu ar fi greu de crezut ca am putea asista la descoperirea unor vulnerabilitati in reteaua securizata a Blackberry, iar atunci compania va avea probleme extrem de mari.

 • lol

  Tare

 • Claudiu D

  Da are dreptate ! Sa speram macar ca BB sa fie sus in ceace se mandresc !
  Astfel cei care le folosesc sa nu fie afectati de vulnarebiliti de siguranta in interesele generale …carr pot afecta multi …

 • AppleForever

  cine ar fi interesat sa sparga un sistem unde nu va gasi nimic deoarece are foarte putini utilizatori

 • EuGeorge

  Acei “putini” utilizatori sunt lideri ai lumii,oare ar gasii cv mai interesant in telefonul lui Obama decat in iphone-ul tau AppleForever?

  Articolul acesta este foarte interesant,pt ca acum cateva zile citeam cum ca agentiile guvernamentale vor sa dea in judecata Apple si Google pt securitatea device-urilor,ca saracii nu pot accesa telefoanele utilizatorilor,dar in acelasi timp agentiile guvernamentale nu ii permit presedintelui Obama sa foloseasca un alt dispozitiv decat Blackberry din motive de securitate…

 • AppleForever

  bravo george ….

 • iTu

  niciun sistem nu e 100% safe si la apple a durat multi ani pana au gasit hackeri o portita sa sparga iCloud’ul. asa se va intampla si la blackbarry…stai linistit george ca la obama in telefon nu sunt pdf’uri top secret si nici nu o sa primeasca sms ca alqaeda are o noua tinta in america.

 • unu

  @iTU, dar telefonul reprezinta un dispozitiv de urmarire excelent, iar pentru un presedinte ca Obama, orice informatie/data pe care o foloseste este sensibila. Important este faptul ca autoritatile americane nu ii permit lui Obama sa foloseasca nimic altceva decat BlackBerry, tocmai pe motivul securitatii.

 • EuGeorge

  @iTu,securitatea telefoanelor BlackBerry este cunoscuta de ani de zile,dinainte sa apara Iphone pe piata. Stai linistit ca nu se compara securitatea BB cu cea a lui Apple sau Google.