Quanta Computer Apple a publicat pe internet datele de acces la baza sa de date cu informatii confidentiale despre Apple Watch

Baza de date Quanta Computer

  In ziua prezentarii iPhone 6, iPhone 6 Plus si Apple Watch au aparut pe internet primele schite ale viitorului smartwatch Apple. Pana atunci nimeni nu acordase prea multa atentie zvonurilor privind lansarea produsului, asa ca acele imagini au fost privite cu scepticism pana in momentul in care Apple si-a prezentat viitorul smartwatch in mod oficial.

  Acele imagini erau preluate dintr-o prezentare facuta de catre Quanta Computer, partenerul Apple insarcinat cu asamblarea Apple Watch. Acum daca va intrebati de unde au venit acele imagini, ei bine ei au fost publice pe internet pentru cateva luni de zile, cei de la Quanta permitand Google sa indexeze website-ul in care erau publicate prezentari cu informatii confidentiale despre Apple Watch.

Quanta Computer a divulgat secretele Apple lumii intregi

  Problema si mai mare este ca unele dintre aceste prezentari contineau inclusiv date de logare la baza de date a Quanta Computer. In aceasta baza de date existau si mai multe informatii confidentiale privind procesul de fabricare al Apple Watch, iar orice persoana care stia despre existenta lor si le cauta pe internet putea obtine acces la baza de date oricand.

please input your account number default in username:Supplier Code+ three digital numbers
web page default password for ‘agile’ ,please change it after log in
Supplier Code+ three digital code
(for example) FOX111

  Cei de la Quanta au facut unele documente pentru a le demonstra clientilor cum se pot loga in baza sa de date pentru a-i utiliza sistemul incluzand un username/parola, dar si link catre baza sa de date. Problema este ca oricine se putea loga in sistemul Quanta si de acolo putea prelua informatii confidentiale despre o multitudine de produse, compania fiind partenera Dell, HP, Sony, etc.

  Quanta a stabilit o parola implicita pentru fiecare partener si le-a cerut acestora sa o schimbe dupa prima logare in sistem, insa desigur ca multi nu au facut acest lucru, astfel ca oricine putea abuza de baza sa de date. Aceasta “scapare” este o mare problema pentru Apple, o companie care cere cele mai inalte standarde de securitate de la partenerii sai de pe intregul glob.

  In ciuda acestei probleme, e putin probabil ca Apple sa renunte la serviciile Quanta Computer, insa trebuie sa isi invete partenerii sa isi protejeze mai bine datele.

2 COMENTARII