VONINO a vandut 150.000 de tablete in Romania in 2014

6

VONINO

  VONINO este unul dintre producatorii de tablete care s-a facut cunoscut pe piata din Romania cu produse foarte ieftine care ruleaza Android, ele dovedindu-se a fi foarte populare in randul romanilor. Popularitatea aceasta s-a “tradus” printr-o cifra record de vanzari pentru companie, mai exact 150.000 de tablete VONINO au fost comercializate in Romania in 2014.

  Intr-o tara in care producatorii locali de produse electronice se tem sa prezinte cifre de vanzari, cei de la VONINO o fac si anunta o cifra de afaceri de aproape 14 milioane de euro ca rezultat. Conform lor, brand-ul VONINO a avut o cota de piata de 14% – 15% in segmentul tabletelor, in crestere cu aproape 50% fata de aceeasi perioada a anului 2013.

  In conditiile in care oficial VONINO a vandut 150.000 de tablete in Romania intr-un an, sunt curios daca cineva va divulga pe undeva si cifra privind numarul de tablete iPad vandute in Romania. Stim cu totii ca tabletele si smartphone-urile ieftine cu terminale Android sunt cautate in Romania prin prisma pretului mic, ele afectand intr-o anumita masura si vanzarile de tablete premium precum iPad.

VONINO, cifră record pentru tablete: A vândut 150.000 de unități românilor în 2014

  • Gamele Onyx, Sirius și Otis au fost cele mai populare în rândul consumatorilor
  • Numărul total de bucăți de tablete vândute a ajuns la peste 150.000 doar în România

București, 12 ianuarie 2015 – VONINO, unul dintre cei mai noi jucători de pe piața tabletelor și smartphone-urilor din România, anunță că în anul 2014 a vândut un număr record de tablete: 150.000 de unități în țară. Aceste dispozitive au ajutat compania să ajungă pe piața locală la o cifră de afaceri de aproximativ 14 milioane de euro.

VONINO a ajuns la o cotă de piață de 14-15% în zona de tablete, crescând cu aproximativ 10% față de anul 2013. Cea mai populară gamă pe care românii au ales-o este Onyx de 7 inci și care dispune de conectivitate 3G: VONINO Onyx Z și VONINO Onyx QS. A fost urmată de modele de 8 inci din gama Sirius, dotată cu conectivitate 3G, și de gama entry-level Otis cu WiFi: VONINO Otis S, Otis HD și Otis QS.

„Dacă în 2014 ne-am concentrat pe o creștere foarte bună în zona de tablete, deși am lansat și câteva modele de telefoane inteligente, pentru 2015 țintim o dezvoltare pe toată gama de produse. Astfel, avem ca obiective principale păstrarea poziției de top pe piața de tablete și creșterea agresivă pe segmentul smartphone-urilor”, a declarat Dragoș Vasile, Director Executiv VONINO.

 „Vom realiza aceste țeluri prin lansarea mai multor modele pe toate palierele de preț, în prima jumătate a anului, pentru care suntem încrezători că vor avea priză la public. De asemenea, vom aduce în România tablete și telefoane compatibile 4G/LTE“, a completat Dragoș Vasile.

Succesul VONINO pe plan local este completat de un calendar plin pentru companie în 2015 în ceea ce privește prezența la târgurile de tehnologie ale Europei și ale lumii. Astfel, anul a început cu deplasarea VONINO la Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas. Pe agendă mai figurează Mobile World Congress (MWC), Sviaz, Cebit, IFA, Gitex, Eno@home, Distree și BITS.