Copiatorul de produse Apple este nemultumit de clonarea propriilor produse

13

Magazin fals Xiaomi

  Apple este una dintre putinele companii de pe piata ale carei produse sunt clonate chiar inainte de a fi oficial lansate si acest lucru ii afecteaza vanzarile. Una dintre companiile care ii copiaza constant produsele este Xiaomi, compania chineza avand parte de o crestere spectaculoasa in 2014, totul pe seama inovatiilor companiei Apple.

  Desi Xiaomi este populara in China, ea are o problema majora deoarece produsele sale sunt la randul lor clonate. In imaginea de maisus aveti trei magazine cu terminale mobile si cel putin doua dintre ele sunt false, iar aici ma refer la cel du logo Apple din partea stanga, dar si la cel din mijloc unde vedem un branding MI, el nefiind unul oficial Xiaomi.

Not only are devices being cloned, but entire stores are being cloned. In fact, it seems the cloning of entire Xiaomi stores is such an issue that Xiaomi CEO, Lei Jun has publicly warned people to the extent of the fake stores and advising not to buy from them.

  Magazinul nu este unul oficial Xiaomi deoarece aceasta companie nu are magazine fizice si isi vinde toate produsele numai online. In aceasta idee, CEO-ul sau a avut grija sa atentioneze chinezii prin intermediul Weibo ca produsele sale sunt clonate so ca magazinele respective nu au nici cea mai mica legatura cu compania mama.

  Aici s-ar fi potrivit o parafrazare a unui raspuns dat de Hugo Barra, vicepresedinte Xiaomi, cand a fost intrebat de ce produsele Xiaomi seamana cu cele ale Apple, el afirmand ca designerii celor doua companii au fost gand in gand. Din pacate cei de la Xiaomi nu au magazine, asa ca parafrazarea nu isi are rostul decat pentru a explica numeroasele clone ale produselor Xiaomi.