iOS 9 si Siri in limba romana

iOS 9 va aduce Siri in romana ?

Siri performante

  iOS 9 este viitoarea versiune a sistemului de operare pentru iDevice-uri pe care compania Apple se pregateste sa o lanseze in cursul acestui an, o prima versiune beta urmand a fi disponibila in luna iunie. Una dintre noutatile pe care multi dintre voi le asteapta de la iOS 9 este un Siri care sa inteleaga si sa interactioneze cu noi in limba romana, Apple evitand pana acum sa ofere un asemenea suport.

  In momentul de fata Apple ofera suport pentru Siri in limbile engleza, germana, franceza, chineza, italiana, japoneza, coreeana si spaniola, saptamana trecuta aparand detalii despre implementarea suportului pentru alte limbi europene. Separat de toate acestea, anul trecut s-a aflat ca Apple angajeaza ingineri care sa implementeze suport pentru rusa, portugheza si multe alte limbi de pe glob, deci ele vor fi disponibile cel mai probabil incepand cu iOS 9.

Va vorbi Siri in romana in iOS 9 ?

  Avand in vedere ca Siri se pregateste sa inteleaga si sa vorbeasca intr-un numar destul de mare de limbi de anul acesta, care sunt sansele ca romana sa isi faca un loc printre ele in 2015? Din punctul meu de vedere exista zero sanse ca Siri sa inteleaga limba romana si sa vorbeasca romana in 2015, iar asta pentru ca tara noastra nu este indeajuns de importanta pentru a capta atentia Apple.

  Da, folosind sistemul Dictation putem dicta texte in Romana care sunt scrise automat in aplicatii, dar de aici si pana la a oferi suport pentru limba romana in Siri este o cale extrem de lunga si iOS 9 nu va fi sistemul de operare care ne va aduce schimbarea. Cu toate acestea, nu ar fi exclus ca in 2016 cu iOS 10 sa avem parte de suport pentru limba romana in Siri, dar totul va depinde de intentiile companiei Apple.

  Voi ce parere aveti, cat va dura pana cand Apple va oferi Siri in limba romana ?