Apple este inca incapabila sa protejeze Apple ID-urile utilizatorilor impotriva hack-urilor

  In septembrie Tim Cook a promis ca utilizatorii de Apple ID-uri vor avea posibilitatea de a activa un sistem de autentificare in doi pasi care ii va ajuta sa isi protejeze mult mai eficient conturile cu informatiile din ele. Acest sistem a fost implementat pentru iCloud si trimite notificari prin email atunci cand un utilizator cu un dispozitiv necunoscut se logheaza intr-un Apple ID.

  Desi iCloud si chiar FaceTime trimit email-uri atunci cand cineva se logheaza cu un Apple ID la un serviciu, chiar si fara sistemul de autentificare in doi pasi, acelasi lucru nu se intampla si in cazul iMessage, iTunes Store, Apple Store sau App Store. In mod normal utilizatorii ar trebui sa fie notificati prin email cand un dispozitiv necunoscut se logheaza cu Apple ID-ul lor la un asemenea serviciu, dar Apple nu o face.

  Fara a oferi o asemenea alerta utilizatorilor, acestia nu au de unde sti daca al lor cont a fost spart de un hacker si nu au cum sa se protejeze in cazul in care hackerii doresc sa le fure datele din conturi sau sa le cheltuiasca banii. Autentificarea in doi pasi a fost gandita pentru a folos un telefon mobil si a permite autentificarea in conturi, dar el nu este necesar in orice caz.

  In cazurile in care sistemul nu este folosit, un email cu logarea de pe un dispozitiv necunoscut ar trebui sa ajunga la utilizator, dar Apple considera ca acest lucru nu este necesar. Din pacate aceasta “scapare” a Apple lasa utilizatorii vulnerabili in fata hackerilor si acest lucru ii va costa pe unii bani sau date confidentiale.

2 COMENTARII

  1. Te contrazic un pic: in cazul App/AppleStore si Itunes Store, chiar daca stii parola unui apple id si te conectezi, poti cel mult sa descarci aplicatiile cumparate deja (din cloud). Orice incercare de a cumpara o aplicatie cu un dispozitiv neinregistrat in prealabil cu acel cont, te trimite in ecranul de verificare (daca ai un card atasat, se solicita codul de securitate).