Ericsson actioneaza Apple in judecata

Apple a fost actionata in judecata de catre Ericsson dupa ce negocieri purtate timp de 2 ani de zile nu au avut vreun rezultat palpabil pentru companii.

Ericsson
Dimineata v-am spus ca Apple a actionat Ericsson in judecata din cauza unor brevete de inventie pentru tehnologiile 4G LTE folosite in propriile iDevice-uri, iar acum aflam ca Ericsson a initiat un proces propriu. Apple a cerut unui judecator sa stabileasca daca tehnologiile folosite pentru a oferi conectivitate 4G LTE iDevice-urilor sunt protejate de brevete de inventie standard esentiale sau nu.

  Daca judecatorul decide in favoarea Apple, atunci compania le cere celor de la Ericsson sa stabileasca o taxa de licentiere corecta si rezonabila pentru tehnologii, ea trebuind sa aiba in vederea valoarea componentelor 4G LTE si nu a intregilor terminale. Ca raspuns la actiunea Apple, compania Ericsson a initiat un proces similar in SUA, o instanta din Texas urmand a judeca a sa cauza.

  Cei de la Ericsson sustin ca au negociat timp de 2 ani de zile cu Apple taxa de licentiere pentru tehnologiile proprii, insa neajungand la un consens se vede nevoita sa actioneze compania din Cupertino in judecata. Compania suedeza cere in Texas obligarea companiei Apple sa plateasca o taxa de licentiere conform standardelor stabilite de catre ea, insa e putin probabil sa aiba castig de cauza.

  Ericsson este cel mai mare furnizor de echipamente de retelistica, majoritatea incasarilor sale venind din portofoliul de brevete de inventie si tehnologiile licentiate catre diverse companii de pe glob. Ericsson are nu mai putin de 35.000 de brevete de inventie pentru tehnologii 2G, 3G si 4G, iar numai anul trecut a incasat 650 de milioane de dolari de la Samsung pentru licentierea lor

  De la Apple Ericsson spera probabil sa obtina sume similare avand in vedere imensa rezerva monetara a celor din Cupertino, insa in fata va avea un proces extrem de dificil.