Prima Pagina Noutati Sony ar putea vinde divizia ce produce terminale mobile

Sony ar putea vinde divizia ce produce terminale mobile

Sony ia in considerare vanzarea diviziilor care produc terminale mobile si televizoare pentru a opri pierderile de peste 2 miliarde de dolari inregistrate in anul fiscal 2014.

Sony Xperia

  Sony este unul dintre cei mai mari producatori de terminale mobile , el fiind recent in centrul atentie in urma atacului cibernetic cauzat de producerea comediei The Interview. Desi compania pare sa-si fi revenit in urma acestui atac, ea continua sa inregistreze o scadere a incasarilor, anuntandu-si investitorii ca ar urma sa piarda 1.9 miliarde de dolari in anul fiscal care se incheie in martie.

  In aceasta idee, CEO-ul Kazuo Hirai ar discuta cu managerii companiei o posibila vanzare a diviziei care produce terminale mobile, aceasta fiind una dintre cele mai afectate. Vanzarile slabe de smartphone-uri au generat pierderi enorme pentru compania Sony si acest lucru pare sa o forteze acum sa scape de diviziile neprofitabile.

After failing to turn around the storied creator of the Walkman since taking the helm in April 2012, Hirai and his deputies are now open to options including sales and joint ventures for its money-losing TV and mobile phone operations, company officials familiar with the leadership’s thinking say. Sony, which has cut its earnings forecasts six times on Hirai’s watch, forecasts a 230 billion yen ($1.9 billion) net loss for the business year to March, and will suspend dividend payments for the first time, after deep smartphone losses.

  Anul trecut cei de la Sony au vandut divizia care producea PC-uri, iar anul acesta ar putea fi randul diviziilor care produc terminale mobile sau televizoare. Pentru Sony pierderea acestor divizii ar reprezenta o concentrare a atentiei pe segmentul consolelor sau a producerii de senzori de imagine pentru camere, divizii extrem de profitabile.

  Sony a vandut 18.5 milioane de console Playstation 4 de la lansarea produsulu si pana in prezent, intrecand vanzarile Xbox One, iar componentele sale pentru terminale mobile sunt la mare cautare. Sony vinde de ani de zile camere catre Apple pentru implementarea in iDevice-uri, iar aceasta pare sa fie directia spre care se vor concentra managerii sai dupa ani de pierderi consecutive.

  Din pacate iesirea Sony de pe piata terminalelor mobile ar lasa loc micilor producatori de terminale Android proaste sa cucereasca o parte din clientela pierduta de compania japoneza, iar acest lucru nu va ajuta inovatia.

 • daddy

  Pai daca sunt “vite”. Cum sa scoti un telefon nou la 6 luni,varfu de gama ??? Pai nici nu e de mirare ca oamenii sau saturat ca dupa 6 luni sa isi vanda telefoanele la jumatate de pret…

 • EuGeorge

  Are dreptate @daddy,odata la 6 luni ei scot un nou Xperia Z. Abia a aparut Z3 si deja trebuie sa apara Z4,se satura oamenii,nici nu si-au cumparat bine telefoanele ca deja apare un nou model.

 • Ari

  Ar fi păcat.

 • alex alexandru

  Sunt curios la cine ar putea sa o vanda?

 • Kla

  O avea dreptate daddy, dar corect gramatical e departe de realitate… o s-o vanda chinezior si asa mai apare un xiaomi2 😉

 • A.S.C™

  Poate se baga samsung si peste sony.