iPhone 6S Force Touch – ce functie noua pregateste Apple ?

iPhone 6S Force Touch va aduce noi metode de a controla un iPhone folosind apasari usoare sau atingeri puternice ale ecranului.

Force Touch

  iPhone 6S Force Touch este un sistem pe care ar trebui sa il regasim in viitorul model al terminalului iPhone, compania Apple intentionand sa aduca tehnologia din Apple Watch in smartphone-urile sale. In imaginea de mai sus aveti explicatia Apple pentru functionalitatea sistemului Force Touch din Apple Watch, ea urmand a fi identica, sau cel putin similara in terminalul iPhone 6S.

  Informatia privind implementarea tehnologiei Force Touch in viitorul terminal vine de la sursa care ne-a spus ca iPhone 6S cu 2 GB RAM DDR 4 va fi lansat anul acesta, dar ea este doar a doua publicatie care ofera aceste detalii. Fara a ofere vreo explicatie clara despre cum va functiona totul, deocamdata ni se spune doar ca Force Touch va fi implementat in iPhone 6S, utilitatea ramanand discutabila.

  Conform Apple, sistemul Force Touch pentru ecranele tactile permite distingerea apasarilor de atingerile ecranelor, permitand controlarea interfetei de utilizator in functie de interactiuneac cu noi. Folosind electrozi minusculi plasat in jurul ecranului Retina flexibil al Apple Watch, compania Apple distinge apasarile de atingeri si ofera acces la diverse setari sau functii ale smartwatch-ului.

iPhone 6S Force Touch – noi metode de a controla un iPhone

  Mai exact, un tap in aplicatia Messages ar putea permite iesirea dintr-o conversatie, inceperea alteia sau orice altceva, in timp ce un dublu tap pe ecran poate deschide meniul de setari pentru fetele Apple Watch. iPhone 6S Force Touch va avea cel mai probabil o functionalitate similara si ar putea permite accesarea unui set distinct de functii ale iOS-ului folosind atingeri usoare sau apasari ale ecranului sau.

  Pentru Apple Watch Apple foloseste un ecran Retina flexibil pentru a oferi aceasta functionalitate, insa in cazul iPhone 6S Force Touch nu se va pune problema utilizarii unui asemenea sistem. In cazul iPhone 6S vom avea acelasi ecran normal in care Apple va utiliza cel mai probabil o tehnologie diferita care va funcitona cu ecranele normale.

  Din punctul meu de vedere, iPhone 6S Force Touch ar putea fi extrem de util pentru a accesa diverse meniuri de setari ale iOS-ului, Centrul de Notificari, Centrul de Control, sau altele, insa ideal ar fi ca noi sa avem posibilitatea de a personaliza actiunile.