Prima Pagina Apple iPhone 6S va avea 2 GB RAM DDR 4

iPhone 6S va avea 2 GB RAM DDR 4

iPhone 6S va avea 2 GB RAM DDR 4 conform unor surse din interiorul companiei Apple, dispozitivul urmand a oferi performante net superioare iPhone 6 si iPhone 6 Plus.

iPhone 6S 2 GB RAM

  iPhone 6S va fi lansat de catre compania Apple in toamna acestui an, insa pana atunci vom afla aproape tot ceea ce va contine el, iar astazi un nou zvon ne confirma ca dispozitivul va avea 2 GB RAM DDR 4. Informatia vine de la o publicatie asiatica, care a reusit sa discute cu surse din interiorul lantului de distributie al Apple, acestea confirmand intentiile celor din Cupertino.

  Conform acestei surse, la sfarsitul anului trecut compania Apple nu era hotarata daca va utiliza 2 GB RAM DDR 3 sau DDR 4 din cauza diferentei de pret dintre modele, dar si a disponibilitatii reduse a unitatilor celui din urma model. In momentul de fata modulele RAM DDR 4 sunt cu 35% mai scumpe decat modelele RAM DDR 3, dar Apple pare sa fi gasit parteneri dispusi sa reduca serios preturile.

iPhone 6S va avea 2 GB RAM DDR 4

  Anul trecut se specula ca Hynix va furniza 50% din totalul modulelor RAM necesare pentru iPhone 6S, Samsung urmand a fi responsabila pentru 30% din productie si Micron-Elpida pentru 20% din productie. Atunci Micron nu era sigura daca va putea perfectiona procesul de productie al acestor modele si Apple nu stia daca va avea suficiente componente pentru iPhone 6S, insa intre timp problemele au fost rezolvate.

  In aceasta idee, Apple a luat decizia sa aleaga utilizarea modulelor RAM DDR 4 sau LPDDR4 in iPhone 6S, acestea oferind un sport de performanta semnificativ fata de actualele module DDR 3.  conform testelor de performanta facute pana in prezent, RAM-ul DDR 4 dubleaza vitezele de transfer la maxim 34 GB/s, consumand la fel de putina energie precum modulele RAM DDR 3.

  Acum nimeni nu poate spune cu siguranta care vor fi planurile Apple, dar eu sunt sigur ca vom vedea 2 GB RAM, indiferent ce module va utiliza compania Apple. iPad Air 2 are 2 GB RAM si ofera performante foarte bune pentru utilizatori, iar Apple va dori sa ofere exact acelasi lucru pentru posesorii de terminale iPhone incepand de anul acesta, deci sunt ferm convins ca vom vedea 2 GB RAM in terminal.

 • I.Aexandru

  de aia unele unitati merg f bn oar altele au probleme,din cauza ca 145556 de companii fac aceleasi piese

 • E imposibil sa ai un singur producator pentru toate piesele si sa vinzi atat de mult.

 • Srb

  Sigur 2gb Ram si triple core

 • Ari

  La mai mare!

 • Vergea Marian Cristinel

  Zaone când presupui ca vom simți lipsa a un giga de ram de pe iPhone 6?

 • Ovidiu

  Ce bine :), vom avea 2GB Ram pt urmatorii 6 ani si triple core pt inca 5!

 • erb

  Intre timp androizii vor avea 32GB RAM si peste 50 de core-uri si tot nu vor fi la fel de fluent in utilizare ca iPhonul

 • Pingback: iPhone 6S, iOS 9 si cum ne va convinge Apple ca avem nevoie de 2 GB RAM()

 • Costin

  @Ovidiu
  cred ca zaone a scris deja intr-un articol mai vechi ca e nevoie de mai mult ram pe i6

 • Ovidiu

  @ Costin, asta e parerea lui zaoane ca are nevoie de mai mult GB Ram, nu si parerea Apple, si orium nu ii spui tu lui Apple ce ai nevoie, iti spune Apple ce e bine pt tine. Asta ca sa nu fie neclaritati 🙂

 • razvanrazy

  N-ai nicio treaba in ce zici, cu ce se intampla in viata reala… Putina documentare inaintea unui articol, n-ar strica.

  ddr4 nu aduce nimic ‘real’ la performante, si-asa viteza de la ddr3 e cu mult peste ce poate un telefon sa proceseze la maxim, ce sa mai zic de utilizarea de zi cu zi. dd3 are bandwidth de 17GB/sec… nici macar recording video la 8K si 120 fps nu are ajunge la 17GB/sec… deci ma indoiesc ca ar avea cum sa foloseasca si macar jumate din cat ofera dd3 in prezent

  cat despre pret, un modul de 1gb dd3 pt mobile costa 5$ pt o firma obisnuita… apple sunt sigur ca il ia la maxim jumate din pretul de lista, avand in vedere ca ei nu il cumpara ci doar licentiaza ‘pattern-ul’ sa si-l construiasca singuri in cipul lor… deci nush cine a scos costuri de 10% mai mari pt intreg iphone-ul

 • Am inteles, deci toti aia care prezinta specificatiile si bonusurile de performanta sunt mai prosti ca tine, ok. Cat despre aia 10% pentru tot iPhone-ul, ai inteles tu aiurea.

 • Pingback: iPhone 6S va avea 2GB DDR4 RAM fabricat de Samsung()