iPhone 6S va avea DDR4 RAM fabricat de Samsung

iPhone 6S DDR4 RAM

  iPhone 6S cu DDR4 RAM este pregatit de catre compania Apple pentru lansare in cursul acestei toamne si conform unor informatii recente, cei din Cupertino au ales deja producatorul memoriei RAM ce va fi utilizata pentru dispozitiv. Se pare ca Samsung este compania pe care Apple ar fi contractat-o deja pentru a produce DDR4 RAM pentru iPhone 6S, coreenii fiind deasemenea contractati pentru a furniza acest tip de componente pentru LG G4. Informatia privind implementarea de DDR4 RAM in iPhone 6S nu este 100% noua, ea fiind vehiculata cu multe luni in urma, insa astazi avem prima confirmare a faptului ca Apple a contractat Samsung in acest sens.

iPhone 6S cu DDR4 RAM va fi lansat in toamna

  Samsung a initiat productia modulelor DDR4 RAM la inceputul acestui an, chip-urile fiind produse folosind un proces de fabricatie de 20nm, pretul de vanzare pentru ele fiind aproape dublu fata de cel al DDR3. Aceasta diferenta de pret aduce si un imens avantaj pentru terminalele mobile, modulele DDR4 RAM consumand mult mai putina energie, inas dubland rata de transfer a datelor, deci ofera performante mult mai bune. Avand in vedere ca productia a inceput deja de cateva saptamani, este cat se poate de clar ca Samsung va avea suficiente module DDR4 RAM disponibile pana in toamna in vederea lansarii iPhone 6S.

Samsung Electronics has agreed with LG Electronics and Apple to supply advanced DRAM chips for their new range of smartphones. The agreement comes a few months after Samsung, the world’s biggest memory chip supplier, began mass production of the next generation memory chip ― the 8-Gigabit LPDDR4 (low power double data rate) mobile DRAM with 20 nanometers.

  Samsung va furniza doar jumatate din necesarul de module DDR4 RAM pentru iPhone 6S, compania Apple alegand sa colaboreze si cu vechiul sau partener Hynix pentru a isi acoperi nevoile. In cazul in care ati uitat, iPhone 6S va avea 2 GB DDR4 RAM in momentul lansarii, iar asta deoarece iPad Air 2 are deja 2 GB RAM, iar Apple nu va implementa mai putin pentru terminalul sau. Acestea fiind spuse, iPhone 6S va fi mult mai performant decat iPhone 6 si cu siguranta va avea o autonomie mai buna.