Apple si Intel au o relatie de colaborare puternica in ciuda aparitiei zvonurilor privind lansarea Mac-urilor cu procesore A10

Apple intel

  Zilele trecute a aprut un prim zvon care a indicat faptul ca Apple isi dezvolta propriile procesoare pentru Mac-uri, iar incepand din anul 2016 ar putea incepe productia lor in vederea lansarii. Informatiile sugerau faptul ca Apple ar renunta la Intel pentru furnizarea de procesoare pentru Mac-urile sale, preferand in schimb sa cumpere chip-uri GSM pentru iDevice-urile sale viitoare.

  In ciuda acestor informatii, CEO-ul Intel, Brian Krzanich, a afirmat intr-un recent interviu ca relatia dintre a sa companie si Apple este puternica in momentul de fata, iar zvonurile privind renuntarea la procesoare ar fi neadevarate. Este perfect logic sa vedem un CEO care isi apara compania, iar asta deoarece bursa din SUA este extrem de usor de manipulat cu zvonuri de acest gen care ar putea genera o scadere a pretului actiunilor Intel.

Apple is always going to choose the supplier who can provide them the most amount of capability and innovation for them to build on, for them to innovate. They’re a company based on innovation. So our job is to continue to deliver parts that have that capability, that are better than our competitors, and then they want to use our parts.

  Dupa cum era de asteptat, pretul actiunilor Intel a scazut in urma aparitiei informatiilor, dar apoi a inceput sa creasca usor in urma aparitiei televizate a CEO-ului companiei care a incercat sa linisteasca “apele”. Desi a negat faptul ca nu va mai vinde procesoare catre Apple, CEO-ul Intel a confirmat totusi faptul ca Apple va achizitiona chip-uri GSM incepand cu anul 2016.

  Practic Krzanich a confirmat jumatate din zvonurile aparute saptamana aceasta si cine poate spune acum ca, cealalta jumatate nu ar fi 100% adevarata din moment ce prima pare sa fie. Indiferent de situatie, Apple va include procesoarele sale noi in Mac-urile care nu au performante extrem de ridicate, astfel ca Intel va mai furniza probabil unele procesoare.