Apple creeaza un sistem ce va permite controlarea unui iPhone cu privirea

Apple control ochi

  Compania Apple a inventat o noua tehnologie, care a si fost brevetata in SUA in cursul acestei zile, ea fiind conceputa pentru a permite utilizatorilor sa controleze un iPhone, o tableta iPad sau un Mac folosind doar privirea. Cererea pentru inregistrarea tehnologiei a fost depusa in anul 2012 de catre cei de la Apple si descrie un sistem care urmareste miscarile ochilor pentru a controla interfata unui produs al sau.

  Tehnologia Apple este special gandita pentru a permite urmarirea indeaproape a miscarilor ochilor pentru a mentine cursorul in punctul in care avem fixata privirea, David P. Julian fiind creditat pentru inventie. Pentru ca aceasta tehnologie sa poata functiona, Apple are nevoie de una sau mai multe camere care sa urmareasca miscarile ochilor nostri in timpul utilizarii pentru a controla interfata iOS sau OS X.

In certain configurations, the eye tracking system may persistently render the movable indicator wherever the user looks in the GUI. This rendering of the movable indicator may be accurate to the degree that the movable indicator becomes a stabilized retinal image with respect to the user’s eyes. As such, the movable indicator may fade with respect to the user’s perception of the GUI. In other words, the movable indicator may no longer be visible to the user.

  Fara a oferi detalii despre utilitatea acestei tehnologii, compania Apple mentioneaza ca ea ar putea fi folosita in masini, console pentru jocuri sau diverse sisteme de home entertainment, cum ar fi un Apple TV conectat la un televizor. Pentru ca sistemul sau sa fie cat se poate de exact, compania Apple monitorizeaza miscarile ochilor si clipirile utilizatorilor pentru a estima momentul in care utilizatorul ar pierde contactul cu cursorul aflat pe ecran si l-ar reface vizibil pentru acesta.

  Intreaga tehnologie este extrem de interesanta si Apple are deja in iOS un sistem care permite efectuarea unui numar limitat de functii folosind miscari ale capului, deci trecerea la monitorizarea ochilor nu ar fi un salt enorm. Desigur ca nimeni nu stie cand sau daca vom vedea aceasta tehnologie in iOS, insa existenta unui brevet de inventie pentru ea este cu siguranta un semn bun.