Prima Pagina Apple Apple creeaza un sistem ce va permite controlarea unui iPhone cu privirea

Apple creeaza un sistem ce va permite controlarea unui iPhone cu privirea

Apple control ochi

  Compania Apple a inventat o noua tehnologie, care a si fost brevetata in SUA in cursul acestei zile, ea fiind conceputa pentru a permite utilizatorilor sa controleze un iPhone, o tableta iPad sau un Mac folosind doar privirea. Cererea pentru inregistrarea tehnologiei a fost depusa in anul 2012 de catre cei de la Apple si descrie un sistem care urmareste miscarile ochilor pentru a controla interfata unui produs al sau.

  Tehnologia Apple este special gandita pentru a permite urmarirea indeaproape a miscarilor ochilor pentru a mentine cursorul in punctul in care avem fixata privirea, David P. Julian fiind creditat pentru inventie. Pentru ca aceasta tehnologie sa poata functiona, Apple are nevoie de una sau mai multe camere care sa urmareasca miscarile ochilor nostri in timpul utilizarii pentru a controla interfata iOS sau OS X.

In certain configurations, the eye tracking system may persistently render the movable indicator wherever the user looks in the GUI. This rendering of the movable indicator may be accurate to the degree that the movable indicator becomes a stabilized retinal image with respect to the user’s eyes. As such, the movable indicator may fade with respect to the user’s perception of the GUI. In other words, the movable indicator may no longer be visible to the user.

  Fara a oferi detalii despre utilitatea acestei tehnologii, compania Apple mentioneaza ca ea ar putea fi folosita in masini, console pentru jocuri sau diverse sisteme de home entertainment, cum ar fi un Apple TV conectat la un televizor. Pentru ca sistemul sau sa fie cat se poate de exact, compania Apple monitorizeaza miscarile ochilor si clipirile utilizatorilor pentru a estima momentul in care utilizatorul ar pierde contactul cu cursorul aflat pe ecran si l-ar reface vizibil pentru acesta.

  Intreaga tehnologie este extrem de interesanta si Apple are deja in iOS un sistem care permite efectuarea unui numar limitat de functii folosind miscari ale capului, deci trecerea la monitorizarea ochilor nu ar fi un salt enorm. Desigur ca nimeni nu stie cand sau daca vom vedea aceasta tehnologie in iOS, insa existenta unui brevet de inventie pentru ea este cu siguranta un semn bun.

 • cosmin

  Abia acum. De cat timp e pe samsung?

 • iNai

  Răspuns: încă dinainte să scârțâie :))

 • alex alexandru

  @cosmin din cate stiu eu samsung are doar pentru a controla telefonul prin gesturi ale mainii.

 • Sheggy48

  Iara o prostie ce va apărea numai in aproximativ 4 ani

 • EuGeorge

  @alex alexandru,are si pt ochii :))
  Din nou Samsung stia de aceste planuri si s-a gandit sa copieze aceste functii de la Apple inca de acum 2 ani :))

 • seaman

  Cand a scos Samsung S4 cu functiile astea , cei de aici radeau cum ca-ti obosesc ochii sau gatul . sa vedem ce or sa zica cand Apple o sa le implementeze – sa nu zic copieze .

 • 1amic

  Decat sa functioneze ca la S4,mai bine lipsa

 • MariusR.

  Nu va mai ratoiti unul la altul ca cine a scos primul si cand. Acum Apple si Samsung imprumuta lucruri unul de la altul: fie ca e vorba de dimensiunea ecranului, procesor pe 64 biti, 2 GB RAM, carcasa metal si sticla etc.. Asta e trendul, asta baga toti

 • virus_cz

  Cererea pentru inregistrarea tehnologiei a fost depusa in anul 2012 de catre cei de la Apple si descrie un sistem care urmareste miscarile ochilor pentru a controla interfata unui produs al sau.

  EU vad 2012 acum 3 ani, nu e cumva public acest lucru?

 • Neo

  Voi nu vedeti ca samsung scoate doar cacaturi copiate dupa brevetele apple ? Daca apple breveteaza anul asta un ecran 3d , anul asta samsung scoate un telefon cu ecran 3d . ( praf normal )

 • dan

  Încă înainte de a citi articolul ăsta mă așteptam să găsesc cel puțin 2 – 3 comentarii cu/despre samaung (pun intended).

  Back on-topic: nu susțin sub niciun motiv “inspirarea” dusă la absurd de către unele companii, chiar și de către cele care se bat cu pumnii în piept că inovează (I’m looking at you, Apple), dar problema se pune altfel: indiferent cine inventează o nouă funcție/tehnologie, eu sunt de părere că cel mai tare e acela care o implementează fără cusur – vezi Touch ID versus tentativa aia hazlie de cititor de amprente de pe Galaxy s5.

  Acu’ urmează să sară pe mine vreun andro-fanboy – “he say samsung fingerprint funny! Fingerprint not funny, he funny!” exact ca Peanut (personaj al lui Jeff Dunham), apropo de Toyota Prius: “hey, he make fun of our car, he say our car gay! Our car not gay, he gay! Let’s send Godzilla to kill him!” 🙂

 • seaman

  Nu – cel mai tare este ala care o inventeaza si o implementeaza – mai bine sau mai rau . Si asta nu se intampla la Apple – ce “inventeaza” ei , nu este niciodata implementat . iar ce este implementat , este de obicei inventat de altii , iar Apple cumpara compania cu tot cu inventie .

 • dan

  Ce ușor e să faci trolling, doar pentru a continua să susții o afirmație fără suportul real al argumentelor valide!

  “mai bine sau mai rău”… De ce să mă mulțumesc cu compromisuri, cum se pare că faci tu? Doar de dragul de a beneficia de o facilitate care funcționează parțial? Asta e ca-n bancul ăla cu pușca gonflabilă care nu e capabilă să tragă un foc, dar sperie lumea. Pe mine, ca end user, mă interesează ce funcții și cât de bine sunt ele implementate într-un produs pe care îl cumpăr. Prea puțin (spre deloc) îmi pasă mie cum și în ce fel a procedat fabricantul. Zici că Apple a cumpărat companii cu tot cu invențiile lor? Așa o fi, dar mie ce-mi pasă? Atât timp cât invențiile respective sunt implementate fără greș în produsele Apple, iar eu mă pot bucura de ele, n-au decât să cumpere și agenția NASA, prietene.

  “E bine așa, doar pe jumătate, se poate și mai rău” – uite de asta merg treburile atât de prost în țara noastră, pentru că marea majoritate a românilor au mentalitatea asta adânc înrădăcinată în codul lor genetic. V-ați obișnuit să vă mulțumiți cu jumătăți de măsură, acum bucurați-vă de ele! Dar deja deviez prea tare de la topic…

 • virus_cz

  Good Dan!!! 1